Отборът на Свети Климент (Варна) записа най-доброто представяне на хокей

...
Отборът на Свети Климент (Варна) записа най-доброто представяне на хокей
Коментари Харесай

Свети Климент спечели сребърните медали на държавното по хокей в зала

Отборът на " Свети Климент " (Варна) записа най-хубавото показване на хокей в зала за мъже в над 20-годишната си клубна история, откакто завоюва сребърните медали на държавното състезание. Надпреварата се организира в залата в Рудозем, като в нея се пуснаха 10 тима.

В предварителната група възпитаниците на мениджъра Християн Василев и треньора Николай Янчев реализираха три победи - с 5:4 над КХ Локомотив 1929 (София), с 8:2 против пристигналия от баражите отбор на „ Петър Берон " (Пд) и с 8:6 над вицешампиона от предходната година КХ „ Академик+ " с 8:6.

Така те влязоха във финалната четворка, където триумфът им над " железничарите " се зачиташе. Варненци отстъпиха на първенеца Славия с 2:7, като без трима съществени състезатели те позволиха по три гола първоначално и в края. В последната си среща " Свети Климент " бе безмилостен против Вълците (Харманли), побеждавайки с 5:1.

Шампион още веднъж стана Славия, който е с 12 точки във финалната четворка, следван от варненци с 10, Вълците със 7 и Локомотив с 3.

" Няма по какъв начин да бъда неудовлетворен, тъй като това е най-хубавото ни класиране. Преди да тръгнем за Рудозем, обявихме, че задачата ни е да се класираме по-добре от предходната година, когато бяхме пети. Успяхме да го създадем. Вече всеки ще знае, че би трябвало да се преценява с нас, тъй като можем да бием всички, в това число Славия. Те победиха минимално Вълците с 2:1, а направиха еднакъв с Локомотив, до момента в който ние надиграхме тези два отбора, само че пък паднахме от Славия, които имат сериозен опит, в това число и интернационален. Равностойни са нещата, зависи в кой стадий от надпреварата и в какъв миг се срещаме ", сподели Николай Янчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР