Отборът на СКР „Стара Загора“ сензационно спечели третото място на

...
Отборът на СКР „Стара Загора“ сензационно спечели третото място на
Коментари Харесай

Беройци трети на световното клубно по риболов!

Отборът на СКР „ Стара Загора “ сензационно завоюва третото място на международното клубно състезание по състезателен лов на риба на плувка в Хърватия. На канала в град Прелог „ беройците “, както е прочут отборът в риболовните среди, сграбчиха бронзовите медали в доста оспорвана конкуренция с още 29 клубни състава от целия свят. „ Още не мога да допускам, че това се случи! “, съобщи водачът на СКР „ Стара Загора “ Калин Митранов. За шампионата той сформира хитра тактичност с ловене на дребни уклеи на къса отдалеченост. Това се оказа чудесно скимване, и заралии се качиха на подиума на спечелилите дружно със международните първенци „ Тийм Босна и Херцеговина “ и вторите от „ Дренан “ (Англия). Зад нашите в класирането останаха представителите на всички международни сили в този спорт – Италия, Унгария, Франция, Холандия, Белгия и други

" Момчетата ловиха отлично, и справедливо стигнаха до този огромен триумф. Поздравяваме риболовна България и град Стара Загора за това в действителност удивително достижение ", сподели капитанът на нашите Ивайло Христов, който дружно с отговорника по риболова на езеро „ Загорка “ Александър Мечев даваше указания на състезателите. Заралии, които са първенци на България за 2019 година, потеглиха добре още в първия спортен ден в събота, и вървяха девети във краткотрайното класиране. Калин Митранов даже завоюва секторна победа с 5.6 кг уклейки. Съдията зад него се видя в знамение, защото по правилник трябваше да записва всяка уловена риба, само че мястото му свърши още след първите два часа. Силно се показаха и останалите състезатели – Олег Димитров, Светослав Петров, Валентин Тотев и привлечения особено за международното състезание деец Румен Витков – Монтанеца. Във втория ден старозагорци ловиха още по-силно със същата тактичност, и по този начин стигнаха до бронзовите медали.

" Благодарим на кмета на Стара Загора господин Живко Тодоров и на спонсорите ни от „ Сенсас “. Без тяхната поддръжка това нямаше да се случи “, сподели още Калин Митранов – деец с 30-годишен стаж по надпреварите, нееднократен екипен и самостоятелен първенец на България. Председателят на БФРС Георги Михайлов добави, че това е един от най-големите триумфи в цялата история на спортния лов на риба в България. „ Момчетата от СКР „ Стара Загора “ направиха същински героизъм. Ако би трябвало да съпоставяме с футбола, това е все едно националния тим на България да стане трети в света, или „ Берое “ да играе най-малкото на полуфинал в Шампионската лига. Постижението е голямо, поздравяваме целия тим за триумфа! “, сподели Михайлов.

В спортния лов на риба на плувка, който е и най-конкурентния, България до момента има едно второ място в отборното класиране на международното състезание в далечната 1976 година, както и бронзов орден самостоятелно на Румен Витков от 2009 година Президентът на международната федерация по състезателен лов на риба Клаудио Матеоли особено поздрави нашите момчета за отличното класиране. „ Много се веселя, че представителите на България влязоха измежду трите най-силни риболовни клубове в света “ – това е декларирал италианецът пред делегата на СКР „ Стара Загора “ Гергана Атанасова и останалите от българската група в Хърватия. През последните години България се утвърди като значима страна в спортния лов на риба, защото всяка година в у нас се организират международни шампионати в обособените дисциплини. След шампионата по плувка на канала в Пловдив през 2016 година, у нас тази зима на язовир „ Широка поляна “ се организира международното по лов на риба на лед. В края на септември град Девин ще бъде хазаин на международното клубно състезание по улов на пъстърва, а следващата година още веднъж Пловдив ще одобри клубният шампионат по лов на риба с фидер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР