Отборът на Сините BD Liquor спечели шампионската титла в 11-ия

...
Отборът на Сините BD Liquor спечели шампионската титла в 11-ия
Коментари Харесай

Фенове на Левски спечелиха неделната лига на БАМФ

Отборът на Сините BD Liquor завоюва шампионската купа в 11-ия сезон на Английската неделна лига, проведена от Българска асоциация мини футбол. Отборът, който е построен от почитатели на Левски, се наложи над ПФК Чичовци с 3:0 в един от най-драматичните сезони до момента.

Троен шампионски възел стоеше крепко безизходен до последния кръг на конкуренцията. Сините, Софийска вода и ПФК Чичовци имаха шансове за първото място. За да стигне до трофея, Софийска вода трябваше да победи Лозен, а в директния конфликт Сините и ПФК Чичовци да завършат наедно. Водата свърши своята работа в ранния мач с Лозен, само че след това Сините с доста невъзмутима и проведена игра пречупиха ПФК Чичовци с 3:0.

Огромна роля за спечелването на купата изигра Георги Кременлиев, наследник на звездата от близкото минало Емил Кременлиев. Именно той стана състезател на мача против Чичовци и вкара един от головете в доста правилния мач на игрищата на БАМФ София.

Отборът на Сините печели 2000 лева от наградния фонд на надпреварата и през януари ще бъде награден на публична гала с купата си. Това е втора победа в съревнованието за тима на братя Цаневи. Сините завоюваха неделната лига и през 2012 година, като точно с Чичовци е едно от най-старите им съперничества в София.

На второ място остава тимът на Софийска вода, за който това също бе доста сериозен триумф. ПФК Чичовци пък получава бронзовите медали.

Сините получават и право на присъединяване в Шампионската лига на Българска асоциация мини футбол, където ще се борят с тимове от всички градски центрове на организацията.

Сезонът в Английска неделна лига стартира през февруари, като цели 48 тима се включиха в шампионата. В последна сметка през декември тържествуващ бе тимът на Сините.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР