Отборът на РБ Лайпциг за втори пореден сезон триумфира с

...
Отборът на РБ Лайпциг за втори пореден сезон триумфира с
Коментари Харесай

РБ Лайпциг надви Айнтрахт и защити трофея си от Купата на Германия

Отборът на Република България Лайпциг за втори следващ сезон победи с Купата на Германия, откакто надигра с 2:0 във финала в Берлин състава на Айнтрахт Франкфурт.

По този метод " биковете " дублираха триумфа си от преди 12 месеца, когато те се постановиха трагично над отбора на Фрайбург след осъществяване на дузпи.

И довечера обаче успеха за момчета на Марко Розе не пристигна елементарно, защото те трябваше да чакат до заключителните 20 минути от срещата, с цел да стигнат и до двете си попадения.

Нулевото реми на " Олимпиащадион " в Берлин бе най-сетне прекратено в 71-ата минута, когато удар на Кристофър Нкунку бе отклонен от крайници на футболист на Айнтрахт и влетя неспасяемо във вратата на " орлите " за 1:0.

Пет минути преди края на постоянното време пък Доминик Собослай постави точка на разногласието, откакто бе пропуснат от защитата на противнковия отбор и с мощен диагонален изстрел оформи крайното 2:0.

Така за втора поредна година Република България Лайпциг ликува с Купата на Германия, което е и първи трофей за техния ментор Марко Розе в Германия, откакто до момента той имаше на сметката си две трофеи и една Купа на Австрия с Ред Бул Залцбург.

В същото време неговият сътрудник Оливер Гласнер пропусна да изведе Айнтрахт Франкфурт до втори успех в границите на два сезона, откакто през предишния " орлите " стигнаха до трофея в Лига Европа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР