Отборът на Профилираната природо-математическа гимназия Добри Чинтулов“ в Сливен спечели

...
Отборът на Профилираната природо-математическа гимназия Добри Чинтулов“ в Сливен спечели
Коментари Харесай

Ученици от Сливен печелят състезание в ПУ

Отборът на Профилираната природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “ в Сливен завоюва за втори следващ път надпреварата „ Пътешествие в биологията “, което Биологическият факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” провежда. Това оповестиха от висшето учебно заведение.

Подгласници станаха гимназистите от Езикова гимназия „ Пловдив “, а на трето място се подреди тимът на СУ „ Стоян Заимов “ в Плевен. Отличени бяха също тимовете от ПГРЕ „ Г.С.Раковски “ – Бургас, СУ „ Васил Левски “ – Севлиево, ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ – Монтана, Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Пловдив, СУ „ Свети Седмочисленици “ – Пловдив, ЕГ „ Гео Милев “ – Добрич, СУ „ Васил Левски “ – Карлово, СУ „ Св. Патриарх Евтимий “ – Пловдив и ПЕГ „ Д-р Иван Богоров “ – Димитровград. Всички те получиха награди, обезпечени от Биологическия факултет на Пловдивския университет, Студентския съвет и спонсори.

Ръководителят на отбора-победител от ППМГ „ Добри Чинтулов “ – Сливен Росица Делчева показа своята горделивост от учениците и акцентира, че след успеха в двете следващи издания на „ Пътешествия в биологията “ летвата е вдигната високо за идващите випуски в учебното заведение и те би трябвало да положат старания, с цел да задържат това чудесно равнище. Тя благодари на уредниците за чудесната опция, която дават на учениците.

От Биологическия факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски ” припомниха, че надпреварата включва два стадия – научен и на практика. Първият се състои от самостоятелно решение на тест от 30 въпроса за два астрономични часа. Вторият стадий се  състои в отборно осъществяване на общо три на практика задания в екипи от по трима ученика за два астрономични часа.

Оценяването на резултатите от дилемите в първия стадий и класирането на тимовете във втория стадий се правят от комисии, формирани от преподаватели в Биологическия факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски ”.

Учениците с отлични достижения от първия стадий на надпреварата – с оценка Отличен 5.50 и Отличен 6.00, получават право на образование по определена от тях компетентност в Биологическия факултет на пловдивското висше учебно заведение, без да поставят кандидат-студентски изпит. Очаква се самостоятелните резултати да бъдат оповестени на уеб страницата на факултета в най-кратки периоди, подчертаха уредниците.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР