Отборът на Порто се класира за елиминационната фаза на Шампионската

...
Отборът на Порто се класира за елиминационната фаза на Шампионската
Коментари Харесай

Порто напълни кошницата на Монако и стегна багажа за елиминациите

Отборът на Порто се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига, откакто се разруши с 5:2 Монако в последния си мач от Група “G” на конкуренцията. Португалците се нуждаеха от триумф, с цел да са сигурни за идващия стадий на шампионата, защото преди мача имаха равни точки с Република България (Лайпциг) - 7. “Драконите” се оправиха по отличен метод със задачата и справедливо не престават напред. Два гола означи Венсан Абубакар, а по едно попадение прибавиха Ясин Брахими, Алекс Телес и Тикиньо. За монегаските се разписаха Камил Глик от дузпа и Радамел Фалкао.

Срещата стартира по отличен метод за домакините. Още в деветата минута Абубакар получи пас от Брахими в наказателното поле и нападателят без да се бави прокара топката под Диего Беналио. В 33-ата минута резултатът бе подсилен. Абубакар се оказа самичък против Глик и откри пространство за пукотевица, с цел да вкара втория си гол за вечерта.

Пет минути по-късно двата отбора останаха с по 10 души. Фелипе и Рашид Гедзал се сдърпаха в центъра на терена и съдията ги прати под душовете. В самия завършек на първата част преднината на Порто към този момент беше три гола. Абубакар откри Брахими в наказателното поле и алжирецът прати топката в мрежата с елегантно допиране.

През втората част темпото спадна, откакто домакините взеха решение, че са си свършили работата. Това докара до понижаване на резултата в средата на полувремето. Тогава Иван Маркано игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. От бялата точка Глик бе прецизен и направи 3:1. Скоро обаче Порто възвърне преднината си. Алекс Телес се разписа с акуратен отдалечен удар. В 78-ата минута Монако понижи още веднъж. Фалкао получи пас от Балде Кейта и с глава наказа някогашния си отбор. В края на мача Тикиньо оформи крайния резултат, засичайки центриране на Брахими.

Така Порто финишира на второ място в класирането с актив от 10 точки. Лидер е Бешикташ с 14. Двата отбора не престават към елиминациите. Монако пък отпада от Европа с едвам две точки. За Лига Европа се класира Република България (Лайпциг) със седем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР