Отборът на Нидерландия победи този на Северна Македония с 3:0

...
Отборът на Нидерландия победи този на Северна Македония с 3:0
Коментари Харесай

Нидерландия с трети пореден успех

Отборът на Нидерландия победи този на Северна Македония с 3:0 в финален мач за двата отбора от група " С " на Евро 2020.  Двубоят беше финален за звездата на македонците Горан Пандев, който изигра 122-ия си мач за националния отбор и беше сменен в 68-ата минута от Тихомир Костадинов. Мачът на " Йохан Кройф Арена " имаше и българско присъединяване, защото Георги Кабаков беше четвърти арбитър, а Мартин Маргаритов първи авариен съдия.
Срещата стартира с по-активна игра на Нидерландия, само че македонците първи стигнаха до голова опция. Иван Тричковски вкара топката във вратата, само че попадението му беше анулирано поради засада. Малко повече от 10 минути по-късно Александър Трайковски уцели гредата с удар от отдалеченост.
Нидерландия поведе след контраофанзива в 25-ата минута и гол на Мемфис Депай (1:0), а пет минути по-късно Дензъл Дъмфрис пропусна да удвои.
Втората част стартира с късмет за нидерландците, само че Де Лихт пропусна с глава. Само минута по-късно композиция сред Депай и Вайналдум направи резултата 2:0. Малко по-късно още веднъж Вайналдум още веднъж се записа измежду голмайсторите и с добавка покачи на 3:0.
Десет минути след гола резервата Воут Вегхорст удари греда, а минути по-късно различен появил се като смяна Дарко Чурлинов вкара за македонците, само че попадението му беше анулирано поради засада.
До края нов гол не падна и нидерландците затвърдиха първата си позиция в групата с три победи от три мача, македонците пък си потеглят с три загуби, само че с два маркирани гол в дебюта си на огромни шампионати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР