Отборът на Националната професионална гимназия по горско стопанство Христо Ботев“-Велинград

...
Отборът на Националната професионална гимназия по горско стопанство Христо Ботев“-Велинград
Коментари Харесай

Приключи националното състезание Горски многобой Варна

 Отборът на Националната професионална гимназия по горско стопанство " Христо Ботев “-Велинград е огромния победител в тазгодишното издание на надпреварата " Горски многобой “, което се организира от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик, оповестиха уредниците.  Сребърните медали справедливо отидоха при учениците от НПГГД-Тетевен, а бронзовите при възпитаниците на ППГ-Берковица.

Девет тима, от професионални гимназии по горско стопанство от цялата страна, мериха сили в шест обособени дисциплини, като учениците демонстрираха, че се оправят еднообразно добре при залесяването, разпознаването на дървесните типове и животни, риболова, стрелбата с пневматична пушка и други действия в горите. Освен медали състезателите завоюваха доста награди от спонсорите на проявата, а 19-годишната Мария Златкова от Берковица, която беше единствената жена в тазгодишното издание на многобоя, получи и още един бонус от шефа на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова. Ученичката, която сграбчи всички с уменията и чара си, ще се радва на едноседмична отмора за двама в Балчик.

Всеки един стадий от надпреварата бе оценен от комисия с представители на ЛТУ, СИДП, ДЛС-Балчик, ИАГ, РДГ-Варна, ЛРД и лицензирани изпитващи. Учениците от всички тимове демонстрираха забележителни познания и умения, което им дава късмет още тази есен да станат студенти в Лестотехническия университет в София.

Домакин на Националното съревнование " Горски многобой “ бе Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване " Николай Хайтов “ във Варна. Учителите от гимназията за първи път провеждат сходна конкуренция на своя територия, само че се оправиха чудесно на всеки един от стадиите. В подготовката на проявата, спортното трасе и всички пунктове по него скъпа бе помощта на целия екип на ДЛС-Балчик и управлението на СИДП.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР