Отборът на Манчестър Сити показа категоричното си превъзходство над градския

...
Отборът на Манчестър Сити показа категоричното си превъзходство над градския
Коментари Харесай

Сити прегази Юнайтед след два хеттрика, единият – на Холанд

Отборът на Манчестър Сити сподели безапелационното си предимство над градския противник Манчестър Юнайтед, откакто завоюва днешното дерби от Висшата лига с 6:3 вкъщи. На “Етихад ” “гражданите ” преобладаваха тотално и още на почивката се отдръпнаха с преднина от четири гола, като само разпределяне на домакините в края разреши на “червените дяволи ” да създадат резултата по-малко неприличен.

От самото начало играчите на Пеп Гуардиола бяха по-агресивни и редуваха състояние след състояние пред вратата на Давид де Хеа, като още в осмата минута Фил Фодън откри резултата с акуратен изстрел с левия крайник след добра асистенция на Бернардо Силва.

В 34-та минута голмайсторът на Сити Ерлинг Холанд удвои преднината на своите с глава след центриране на Кевин де Бройне от корнер, а три минути по-късно Холанд още веднъж бе в прегръдките на съотборниците си след нова асистенция на Де Бройне. Минута преди почивката норвежкият нападател асистира на Фодън за втория му гол в мача.

Шампионите на Англия започнаха по-лежерно втората част и Антони върна един гол за Юнайтед със страховит удар от далечно разстояние, само че това още веднъж разбуди домакините, които стигнаха до нови два гола, дело на Холанд и Фодън. По този метод и двамата осъществиха хеттрик, като Холанд записа и две асистенции. В заключителните минути резервата Антони Марсиал вкара два почетни гола за гостите, единия от дузпа.

По този метод Манчестър Сити записа шести триумф от началото на сезона и към този момент има 20 точки, една по-малко от водача Арсенал, до момента в който Юнайтед прекъсна серията си от четири следващи победи в шампионата и заема шеста позиция в класирането с актив от 12 точки.

Ерлинг Холанд пък продължава да изумява с представянето си за Сити и към този момент има 17 гола в 11 мача за “гражданите ” във всички шампионати, в това число 14 в 8 дуела във Висшата лига.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР