Отборът на Лудогорец спечели рекордна десета поредна титла на България,

...
Отборът на Лудогорец спечели рекордна десета поредна титла на България,
Коментари Харесай

Лудогорец постави нов рекорд по поредни шампионски титли на България

Отборът на " Лудогорец " завоюва рекордна десета поредна купа на България, откакто победи Берое с 3:1 вкъщи в мач от 27-ия кръг на Първа лига. По този метод четири кръга преди края на сезона " орлите " към този момент няма по какъв начин да бъдат изместени от първото място в класирането и усъвършенстваха върха на ЦСКА от девет следващи трофеи, подложен в средата на предишния век, показва БГНЕС.
Освен историческата купа, за пръв път в България беше отсъдена дузпа след потребление на системата за видеонаблюдение ВАР. В воин за " Лудогорец " се трансформира юношата на клуба Доминик Янков, който означи основния втори гол за своите. Домакините поведоха в резултата в 29-та минута, когато крилото Кирил Десподов се измъкна зад отбраната на гостите, преодоля вратаря на Берое Генади Ганев и прати топката във вратата, само че страничният рефер подвигна флага си за засада. Реферите, отговарящи за ВАРа, алармираха на основния арбитър Драгомир Драганов, че засада няма и попадението бе зачетено.
 ЦСКА надделя Лудогорец и още веднъж е на край за Купата на България ЦСКА надделя Лудогорец и още веднъж е на край за Купата на България
ЦСКА в профил Лудогорец за Купата на България, откакто в полуфинален мач-реванш завоюва с 2:1 на стадион „ Хювефарма Арена&ldquo...
Десет минути по-късно още веднъж имаше работа за ВАР, откакто централният бранител на Лудогорец Оливие Вердон игра с ръка след изстрел на Алиун Фал, като в началото Драганов не отсъди нарушаване, само че след консултация с монитора за повторения той отсъди дузпа, осъществена от Гаюс Макута.
Възпитаниците на Петър Киров се защитаваха безстрашно и бяха покрай това да отсрочат празненствата на своя противник, само че в 79-та минута младокът Доминик Янков се разписа с акуратен диагонален изстрел, единствено няколко минути откакто се появи в игра. Пет минути по-късно капитанът на разградчани Клаудиу Кешеру подпечата триумфа на домакините отблизо разстояние след положително подаване на Десподов, оформяйки крайното 3:1.
По този метод Лудогорец записа 21-ва победа от началото на сезона и към този момент има 67 точки, 14 повече от втория ЦСКА, а до края на сезона остават единствено четири кръга. Така " орлите " няма по какъв начин да бъдат изместени от първото място и публично са първенци за десети следващ път, подобрявайки достижението на " армейците " от девет следващи трофеи от средата на 50-те и началото на 60-те години на предишния век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР