Отборът на Локомотив (Варна) не допусна изненада и отново спечели

...
Отборът на Локомотив (Варна) не допусна изненада и отново спечели
Коментари Харесай

Локомотив отново триумфира с Купата на България

Отборът на Локомотив (Варна) не позволи изненада и още веднъж завоюва Купата на България по хандбал при мъжете. " Железничарите " бяха безспорни любимци и завоюваха трофея след триумф с 32:24 гола над Добруджа (Добрич) във финала на шампионата. Двубоите от финалната четворка се организираха в спортната зала на гр. Кубрат, а " черно-белите " победиха за юбилеен 10-и път в конкуренцията. По този метод те изравниха върха на ЦСКА (София) , който дълги години бе най-успешният отбор в шампионата за Купата.

Локо продължава превъзходството си в родния мъжки хандбал през последните години, откакто подвигна трофея за четвърта поредна година. Това се случва за повторно в историята на " железничарите " след интервала 2006-2010 година. Няма различен тим, който е успявал да завоюва Купата в четири поредни издания.



Варненци са се устремили и към отбрана на купата от мъжката " А " РХГ, която си осигуриха за девети път в историята през 2017 година. Ако хандбалистите на треньора Никола Карастоянов сграбчен златните медали и в края на сегашния сезон, то те ще изравнят достиженията на НСА и ЦСКА, които са десеткратни първенци на България. Напълно допустимо е след година Локо към този момент да е най-титулуваният клуб в историята на мъжкия хандбал у нас.



А на финала в Кубрат " черно-белите " демонстрираха превъзходството си още през първото полувреме. На почивката преднината им бе пет гола - 16:11, а през втората част Добруджа не съумя даже да бъде покрай опция за поврат. Бранимир Балчев и Тансер Юсню играха превъзходно за спечелилите, отбелязвайки надлежно 11 и 9 гола - над 62% от попаденията на варненци.



Тимът от Добрич също заслужава поздравления за пробива си до дуела за купата, както и за упоритостта в борбата с Локомотив. " Жълто-зелените " бяха подгласници на " железничарите " и в шампионата през 2017 година. Бронзовите медали в шампионата завоюва отборът на Чардафон, с цел да бъде изцяло тъкмо повторено подреждането от предишното състезание. В мача за третото място габровският тим надигра Спартак (Варна).

А ето и носителите на самостоятелните награди:

- Най-добър вратар – Емил Иванов (Добруджа)
- Голмайстор - Бранимир Балчев (Локо Варна)
- Най-полезен играч - Тансер Юсню (Локо Варна)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР