Отборът на Локомотив София нанесе първо поражение на шампиона Лудогорец

...
Отборът на Локомотив София нанесе първо поражение на шампиона Лудогорец
Коментари Харесай

Локо София нанесе първо поражение на Лудогорец в efbet Лига

Отборът на Локомотив София нанесе първо проваляне на първенеца Лудогорец в efbet Лига. В мач от 12-ия кръг на efbet Лига, отборът на Станислав Генчев се наложи с 1:0, а единствения гол в дуела вкара Карлос Франса в 71-ата минута.

Двата отбора приключиха срещата в столичния квартал „ Надежда ” с по 10 души. Сисиньо бе изпъден след четвърт час игра за удар без топка, а в заключителните минути на срещата Антонио Вутов също видя аления цвят на картона за доста жестоко нарушаване против и състезател на първенците.

Двубоят стартира с отлична обстановка за гостите от Разград. Не бе минала и една минута след първия съдийски сигнал, когато Текпетей получи от Каули Оливейра, преодоля Камен Хаджиев отдясно и откакто навлезе в наказателното поле стреля мощно, само че не уцели рамката на вратата. Малко по-късно Пьотровски също опитва шанса си, само че и неговият изстрел бе неакуратен.

Постепенно домакините изравниха играта и на собствен ред проведоха няколко положителни офанзиви към вратата на Серджио Падт.

Играчите от Лудогорец се възползваха по най-хубавия метод от това, че домакините се увлякоха в предни позиции и проведоха страхотна контраофанзива. Кирил Десподов изведе по превъзходен метод Бърнард Текпетей, който надбяга с лекост обраната на „ железничарите ” и стреля по земя. Александър Любенов обаче внимаваше и мазета с крайник.

Не бе минал и четвърт час игра, когато гостите останаха с човек по-малко на терена след неразумна постъпка на Сисиньо. Селсо Рапосо проби добре отдясно, преодоля Кирил Десподов, само че бе фаулиран от нападателя. Топката попадна в Сисиньо, който инстинктивно почисти, само че прати коженото кълбо в главата на Рапосо. Играчът на домакините потърси пояснение от бразилеца, който реагира жестоко и удари с глава своя противник в лицето. Реферът на мача не се поколеба да изгони Синьино с пряк червен картон.

Следващата добра обстановка в мача още веднъж се разкри пред гостите. Игор Тиаго получи на добра позиция в наказателното поле, само че и той не съумя да преодолее стража на домакините.

В 29-ата минута футболистите на Локомотив имаха съществени искания за дузпа за игра с ръка на Антон Недялков. След центриране отдясно, капитанът на Лудогорец докосна топката с дясната си ръка, само че основният рефер не уточни бялата точка. Ситуацията бе преразгледана благодарение на ВАР, който удостовери решението на съдията.

Втората част стартира по-добре за домакините. Първо Карлос Франса имаше опция да обстрелва вратата на Падт от отдалеченост, само че топката мина над вратата.  Гостите дадоха отговор с изстрел на Мануел Шоу, който обаче бе избавен от Любенов.

Последва ново доста чисто състояние за домакините. Найденов получи на границата на наказателното поле и стреля по диагонала, само че топката мина около левия непряк дирек.

В 55-ата минута пристигна и най-чистото състояние за гостите. Кирил Десподов бе изведен зад защитата на Локомотив София, напредна, само че останал самичък против вратаря Любенов не съумя да го преодолее. Нападателят стреля, само че стражът на столичани съумя да избие в корнер. След центрирането от ъгловия удар, Шоу стреля с глава, само че без триумф.

Единствения гол в мача пристигна в 71-ата минута след прелестна контраофанзива на домакините. Илия Димитров изведе брилянтно Карлос Франса, той навлезе в наказателното поле и стреля. Първоначално ударът му бе париран от Серджио Падт, само че при добавката с глава, той нямаше по какъв начин да сгреши на празна врата.

Три минути преди края на постоянното време и домакините останаха 10 на терена, откакто съдията Гинчев в профил Антонио Вутов. Атакуващият полузащитник стъпи доста жестоко върху глезена на Педро Мачадо и справедливо беше отхвърлен.

 След този триумф „ железничарите “ са шести с 21 точки, на две от върха, където продължава да бъде Лудогорец, който обаче може да бъде преместен от три тима – ЦСКА 1948, Локомотив Пд и ЦСКА, които занапред имат да играят своите мачове. В идващия кръг Локо София гостува на Хебър, до момента в който първенците първо гостуват на ХИК Хелзинки в Лига Европа, а по-късно одобряват ЦСКА за състезание.

FT • ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – ЛУДОГОРЕЦ 1:0

1:0 Франса 71'

еfbet Лига, 12-ти кръг

Стадион: „ Локомотив ”, София

Рефер: Георги Гинчев, Велико Търново

Локомотив София : 24 Александър Любенов, 33 Алан Фильо, 44 Божидар Кацаров, 21 Камен Хаджиев, 13 Селсо Рапосо, 89 Матеус Роча, 8 Симеон Славчев, 22 Ивайло Найденов, 39 Антонио Вутов, 9 Илия Димитров, 11 Карлос Франса

Старши треньор: Станислав Генчев

Лудогорец : 1 Серджио Падт, 3 Антон Недялков,, 4 Сисиньо, 6 Якуб Пиотровски, 9 Игор Тиаго, 11 Кирил Десподов, 16 Аслак Фон Витри, 23 Мануел Шоу, 24 Оливие Вердон, 37 Бернард Текпетей, 95 Каули Соуса

Старши треньор: Анте Шимунджа
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР