Отборът на Ливърпул успя да сътвори един от най-великите обрати

...
Отборът на Ливърпул успя да сътвори един от най-великите обрати
Коментари Харесай

Ливърпул сътвори немислимото срещу Барселона и ще играе втори пореден финал в Шампионска лига

Отборът на Ливърпул съумя да сътвори един от най-великите обрати в историята на Шампионска лига! Мърсисайдци реализираха немислимото, побеждавайки Барселона с 4:0 в реванша от полуфиналите на Шампионска лига.
По този метод " алените " си завоюваха пряк билет за финала на най-големия европейски клубен шампионат. Английският гранд изоставаше с три попадения, откакто позволи тежка загуба на " Камп Ноу ", само че с общ резултат 4:3 от двата мача съумя да се класира за втори следващ край на " Уанда Метрополитано ".
Двубоят стартира по отличен метод за домакините, които откриха резултата още в седмата минута. Дивок Ориги се разписа, давайки нужния подтик на своя тим. До края на първото полувреме се стигна до няколко рискови обстановки и пред двете порти, само че не и до попадения.
На почивката мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп извърши промяна в състава, пускайки в игра Джини Вайналдум на мястото на Анди Робъртсън. Холандецът изигра основна роля след единствено осем минути, вкарвайки две попадения за своя тим в границите на по-малко от минута.
12 минути преди края на дуела " алените " направиха и решителната крачка към огромния край. Трент Александър-Арнолд прояви невероятна ловкост при осъществяване на ъглов удар, " приспивайки " цялата защита на Барселона, а след това откри останалия самичък в наказателното поле Дивок Ориги, който вкара второто си попадение в мача.
Така Ливърпул отстрани Барселона от Шампионска лига и ще играе за втора поредна година на край в европейския шампионат. Там момчетата на Юрген Клоп ще чакат спечелилия от срещата сред Аякс и Тотнъм, а разногласието ще бъде решен на следващия ден вечер в Амстердам.
Обзор на мача Ливърпул - Барселона може да откриете    в SportLive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР