Отборът на Левски записа втори пореден успех в Първа лига,

...
Отборът на Левски записа втори пореден успех в Първа лига,
Коментари Харесай

Тийнейджър донесе втора поредна победа на Левски

Отборът на Левски записа втори следващ триумф в Първа лига, откакто победи Пирин Благоевград с класическото 3:0 вкъщи в мач от 12-ия кръг на шампионата. На стадион " Георги Аспарухов " в воин за " сините " се трансформира 18-годишният нападател Марин Петков, който означи първите два гола за домакините.

В 24-та минута Петков бе изведен от Георги Миланов самичък против вратаря на гостите Ник Хенгелман и с акробатично осъществяване прати топката във вратата, само че страничният рефер Петър Джугански маркира засада. След преразглеждане от ВАР основният арбитър Никола Попов въпреки всичко уточни центъра, откакто повторенията демонстрираха, че Петков не е бил в неразрешена позиция. В 63-та минута Петков повиши на 2:0, откакто изпревари отбраната на " орлетата " след центриране от корнер и неразчетено излизане на Хенгелман. В самия край нападателят на " сините " Билал Бари оформи крайното 3:0, реализирайки във втори следващ мач на Левски.
След този триумф отборът на Станимир Стоилов се изкачи до седмо място в класирането с 14 точки и към този момент е единствено на две точки от топ 6, до момента в който Пирин остава на дъното с актив от 8 точки. В идващия кръг на 30 октомври, събота, от 19:00 часа Левски гостува на Черно море, а на идващия ден Пирин приема Царско село от 14:15 в опашкарското дерби на Първа лига. Преди това през седмицата двата отбора са ангажирани в осминафиналите на Купата на България - Левски посреща Септември Симитли във вторник, 26 октомври, от 19:00 часа, а Пирин гостува на Славия в сряда, 27 октомври, от 16:00 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР