Отборът на Левски Лукойл“ направи важна крачка към първото място

...
Отборът на Левски Лукойл“ направи важна крачка към първото място
Коментари Харесай

Левски Лукойл“ приближава върха в баскетбола

Отборът на „ Левски Лукойл “ направи значима крачка към първото място в Националната баскетболна лига, откакто победи като хазаин „ Берое “ със 78:68 (17:19, 18:19, 23:19, 20:11) т. „ Сините “ могат да излязат публично отпред в класирането, в случай че се стигне до служебна загуба на сегашния водач „ Балкан “ поради официално нарушаване в мача с „ Академик Бултекс “.

Победата на „ Левски Лукойл “ обаче не пристигна по никакъв начин елементарно, като бе изкована през второто полувреме. До почивката на терена властваше играта в отбрана, което даде задатък от 3 точки на старозагорци след първите 20 минути. Постепенно обаче силите на гостите започнаха да понижават, а по-дългата ротация на домакините, съчетана с положителната игра на Станимир Маринов след почивката, докара до поврат. Само в третата четвърт плеймейкърът на националния тим осъществя самичък 10 точки, с цел да приключи мача с общо 18, а още толкоз точки осъществя и Божидар Аврамов. Дарил Брайънт вкара 14 точки за „ сините “. За „ Берое “ Александър Янев, Тихомир Желев и Филип Виденов бяха най-резултатни с по 14 точки.

Треньорът на „ Левски Лукойл “ - Константин Папазов , разяснява след срещата: Доволен съм от старанието на тима и осъществяването на тактическите задания. „ Берое “ е доста мощен тим, които има уменията да победи всеки. Видяхте, че в доста дълъг интервал бяха тимът, който играеше по-добре и контролираше мача. Голямото преимущество за нас е дълбочината и опцията за повече ротации, което бе решаващо. Това даде опция да бъдем свежи. Когато противникът, който има отлични стрелци като Виденов, Янев и Желев е лимитиран до единствено 68 точки, значи сме си свършили работата. Ние минахме през един доста тежък противник и в този момент да му мислят нашите противници, които ще би трябвало да се изправят против тях.

Треньорът на „ Берое “ - Любомир Минчев , съобщи: Не мога да кажа, че силите не ни стигнаха. Имаме единствено двама играчи с повече от 30 минути. Генерално казусът беше в две неща – наши неточности в нахлуване, след които дадохме топката в ръцете на съперника и %, който те извадиха при пукотевица през човек. Това даде някаква разлика в тяхна изгода. За нас беше най-важно да спрем играта в подкошието и считам, че успяхме. Другото, което за мен бе значимо, е да видя тимът какъв брой близо е до водещите отбори. Това е първата по-сериозна инспекция в формален мач. Според мен не сме толкоз надалеч, тъй като съвсем от самото начало водехме. Надявам се в бъдеще да сме по-концентрирани в края на мача, да сме по-стабилни и да не позволяваме подобен внезапен спад в играта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР