Отборът на Левски излиза срещу ЦСКА-София в най-важния си мач

...
Отборът на Левски излиза срещу ЦСКА-София в най-важния си мач
Коментари Харесай

Ето защо Левски трябва да вярва във финала

Отборът на Левски излиза против ЦСКА-София в най-важния си мач от май 2015 година, когато загуби финала за Купата на България против Черно море (1:2) след продължения на стадион " Лазур ". Феновете на " сините " са извънредно стимулирани да видят отбора на Делио Роси на край, където към този момент се класира Славия. Над 13 000 билета бяха продадени за срещата, а хубавото време, значимостта на мача и ентусиазмът сред изстрадалите последователи на Левски, дават гаранция, че стадион " Васил Левски " ще се радва на сериозна посещаемост.

Ето няколко аргументи, поради които 26-кратните първенци на България би трябвало да имат вяра, че могат да стигнат до борбата за трофея през този сезон.

1. Отборът има преднина от 2:0 от първата среща . Освен това головете са на непознат терен, защото " алените " бяха домакини. " Сините " нямат тежестта да би трябвало да завоюват срещата непременно, като даже могат да си разрешат лукса, да правят отстъпка с един гол разлика, което също ще бъде задоволително, с цел да се върнат на край. Всяко тъждество или победа на Левски.

2. Опитът на Делио Роси
, който беше взет, с цел да прекъсне черната серия на клуба без трофей. Левски няма трофей от 2009 година. Италианецът е играл два пъти край за Купата на Италия, като първо печели с Лацио (2009 година), а по-късно губи с Палермо (2011 година). Интересното е, че в двата сезона отборите му отстраняват грандовете Милан и Ювентус на полуфиналите. При това без да позволяват загуба в тези четири мача, а две домашен победи и тъждество на " Сан Сиро " и победа в Торино.

3. С италианския експерт Левски изигра четири дербита
- три в Първа лига и един за Купата на България. В шампионата два пъти мачовете приключиха 2:2, а веднъж " алените " победиха с 1:0 на наводнения терен през март. За Купата Левски завоюва с 2:0. Това демонстрира, че всеки един от тези резултати, в случай че се повтори, Левски ще бъде финалист.

4. Психическото преимущество е на страната на Левски
, който след скандално първо полувреме преди седмица, съумя да се вдигне и да върне два гола пасив, като най-после изпусна успеха, а равенството отхвърли противника от купата.

5. Тимът няма позволен гол през тази акция в шампионата за Купата на България
- 1:0 против Сокол (Марково) на 1/16-финалите, 1:0 против Монтана на осминафиналите, 2:0 против Дунав (Русе) на четвъртфиналите и 2:0 против ЦСКА-София в първия полуфинал, като в този момент би трябвало да позволен най-малко два, с цел да се стигне до продължение, и цели три, с цел да отпаднат непосредствено.

6. Исторически погледаното Левски е хегемонът в този шампионат със своите 26 трофея
, макар че няма триумф от 11 години, а последните два финала бяха изгубени през 2013 година от Берое и 2015 година от Черно море.

7. Левски няма загуба под управлението на Николай Йорданов в шампионата за Купата на България
. Реферът е свирил четири пъти на столичани, които имат четири победи и голова разлика 11:1. Последният триумф беше през тази акция в четвъртфинала в Русе против Дунав, когато Жиньор Мапуку и Жерсон Кабрал донесоха успеха с 2:0

Всичките мачове: 2008/2009 година, 1/4-финал Вихрен - Левски 0:3; 2010/2011 година, 1/16 край Банско - Левски 1:3; 2014/2015 година, 1/8 край Левски - Монтана 4:0; 2017/2018 година, 1/4 край Дунав - Левски 0:2.

8. Синята аудитория ще бъде на трибуните,
откакто 26-кратните първенци получи единствено един мач наказване поради ранения служител на реда след хвърлена бомба в предното дерби, като ще може да бъде 12-ият състезател на Левски.

9. Най-старият противник на " сините " в столицата - Славия, към този момент е финалист. Левски има остарели сметки за споразумяване, откакто през 2013 година " белите " лишиха купата им в последния кръг на " Герена " - 1:1. Провал, считан за най-големият в историята на Левски. Освен това пред 22 години в последния край сред Левски и Славия, " сините " напуснаха терена на стадион " Васил Левски " при 0:1, като изгубиха с 0:4 служебно. Класиране на край за Левски прави отбора любимец, нещо което нямаше да бъде по този начин, в случай че Ботев (Пловдив) беше на край.

10. Феновете на Левски ще изпаднат в еуфория , в случай че стигнат край, като 35 000 ще се изсипят на 9 май, с цел да поддържат отбора.

фотография: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР