Отборът на Кливланд Кавалиърс спечели Източната конференция и се класира

...
Отборът на Кливланд Кавалиърс спечели Източната конференция и се класира
Коментари Харесай

Леброн Джеймс класира "Кливланд" на четвърти пореден финал в НБА

Отборът на " Кливланд Кавалиърс " завоюва Източната конференция и се класира за финала в Националната баскетболна асоциация за четвърта поредна година, откакто в съдбоносен седми мач надигра " Бостън Селтикс " с 87:79 като посетител.

Изключителен мач за " кавалерите " направи Леброн Джеймс, който приключи срещата с 35 точки, 15 битки, 9 асистенции и 2 чадъра. За Джеймс това ще бъде невиждано осмо следващо присъединяване на край и общо девето в кариерата му.

Гостите от Кливланд стигнаха доста мъчно до успеха в " Търговско дружество Гардън ", защото трябваше да наваксват пасив от 12 точки при започване на втората четвърт, което наложи 33-годишният Джеймс да играе през целия мач. Въпреки умората и макар отсъствието на тежкото крило Кевин Лав, Джеймс поведе съотборниците си към едно от най-неочакваните класирания за край в Лигата.

За " Бостън " остава огорчението от пропуснатата опция отборът да се класира за първи път за мача за купата от 2010 година насам. Освен това играчите на Брад Стивънс станаха и първият отбор в историята на клуба, който губи плейофна серия, в която води с 2:0 победи.

За спечелилите от " Кливланд ", които позволиха едвам 36 точки през второто полувреме, мощен мач направи и Джеф Грийн, стартирал на мястото на Лав. Бившият състезател на " Мемфис " означи 19 точки, а Джей Ар Смит прибави още 12.

За " Бостън " 20-годишният Джейсън Тейтъм направи следващия си отличен мач и приключи с 24 точки, до момента в който Ал Хорфорд добави 17. Гардовете на " келтите " Тери Розиър и Маркъс Смарт обаче имаха кошмарна вечер и завършиха с общо едвам 8 точки, пукотевица от игра 3 от 24 и 0 от 14 от тройката.

Във финала в НБА Кливланд ще гостува в първите два мача на спечелилия от серията сред " Хюстън " и " Голдън Стейт ", която върви при резултат 3:3, а решителният седми мач е тази нощ в Тексас. Ако гостите от " Голдън Стейт " завоюват, почитателите на баскетбола ще видят за четвърта поредна година край сред " Уориърс " и " Кавалиърс ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР