Отборът на Интер си гарантира мястото в Шампионската лига и

...
Отборът на Интер си гарантира мястото в Шампионската лига и
Коментари Харесай

Интер се справи с Аталанта и си подпечата мястото в Шампионската лига и през следващия сезон

Отборът на Интер си подсигурява мястото в Шампионската лига и през идващия сезон, откакто победи с 3:2 като хазаин състава на Аталанта в среща от предпоследния 37-и кръг на италианската Серия " А ".

Двубоят стартира чудесно за момчетата на Симоне Индзаги, които поведоха след по-малко от 40 секунди игра посредством Ромелу Лукаку, който приключи стремително нахлуване за своя отбор, възползвайки се и от асистенция на Лаутаро Мартинес.

В 3-ата минута домакините към този момент водеха с 2:0, а този път прецизен за тях бе Николо Барела, който беше пропуснат от защитата на Аталанта и се разписа с отлично осъществяване от въздуха.

Марио Пашалич въпреки всичко върна очакванията на " бергамаските ", че могат да измъкнат нещо от тази среща в 36-ата минута, откакто означи при едно безредие в наказателното поле на Интер.

В 77-ата минута Интер възвърне преднината си от две попадения, а прецизен беше индивидът във форма за " нерадзурите " Лаутаро Мартинес, за който това беше девети гол в последните девет мача във всички шампионати.

Аталанта още веднъж понижи пасива си в добавеното време на срещата, когато Луис Муриел стреля от отдалеченост, а откакто топката се отби в напречната греда тя срещна и гърба на стража Андре Онана и влезе във вратата на домакините, правейки резултата 3:2, само че време за поврат на " Богинята " нямаше.

С триумфа Интер събраха 69 точки на 2-ото място в подреждането и сигурно момчетата на Симоне Индзаги ще бъдат част от Шампионската лига и през есента. Не бива да забравяме, че на 10 юни " нерадзурите " се изправят против Манчестър Сити във финала на тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен шампионат.

За Аталанта тази загуба оставя отбора на 5-ата позиция с 61 точки и дава голям късмет на Милан да приключи топ 4, като в оставащите си два дуела " росонерите " ще имат потребност единствено от една точка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР