Отборът на Хонда официално обяви, че шесткратният световен шампион в

...
Отборът на Хонда официално обяви, че шесткратният световен шампион в
Коментари Харесай

Марк Маркес пропуска Гран При на Аржентина

Отборът на Хонда публично разгласи, че шесткратният международен първенец в MotoGP Марк Маркес няма да вземе присъединяване в уикенда за Гран При на Аржентина тази седмица. Причината за отсъствието на испанеца от старта на „ Термас де Рио Ондо “ е травмата в дясната ръка, която той получи при злополуката си с Мигел Оливейра във вчерашната Гран При на Португалия.

Маркес обърка прекъсването за третия завой в третата обиколка на надпреварата на „ Портимао “ и се вряза в нищо неподозиращия водач на РНФ Априлия. След този удар Маркес посети медицинския център, където стана ясно, че той има хипотетично строшаване на първата метакарпална кост на дясната ръка.
 Маркес и Оливейра с травми след тежката злополука в Португалия Маркес и Оливейра с травми след тежката злополука в Португалия
Късно нощес Маркес мина второстепенен обзор в болница в Мадрид, където подозренията за контузията бяха доказани. Испанецът незабавно е бил опериран, а в следствие той и отборът му са взели решение за пропускане на старта в Аржентина.
 Остри рецензии против Маркес поради злополуката Остри рецензии против Маркес поради злополуката
Така за втора поредна година Маркес няма да започва на „ Термас де Рио Ондо “, където преди година не взе участие поради диплопията, която се завърна след тежката му злополука в загрявката в Индонезия две седмици по-рано. Шесткратният първенец в MotoGP също по този начин става третият водач в кралския клас, който сигурно няма да взе участие в Аржентина след Пол Еспаргаро и Енеа Бастианини, които получиха разнообразни травми в хода на уикенда в Португалия. Така на старта на „ Термас де Рио Ондо “ се чака да застанат единствено 19 мотоциклета.
 Маркес се размина с леко наказване за удара в Оливейра Маркес се размина с леко наказване за удара в Оливейра
Неучастието на Маркес в Аржентина също по този начин значи, че той няма да би трябвало да изтърпява наказването, което му бе обещано за удара с Оливейра през вчерашния ден. Испанецът получи глоба от двойно прекосяване през дългата обиколка, коята обаче важи единствено за надпреварата в Аржентина, а не за идната конкуренция, в която Маркес ще започва.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР