Отборът на Хамбургер ШФ запази шансовете си за оставане в

...
Отборът на Хамбургер ШФ запази шансовете си за оставане в
Коментари Харесай

Хамбургер ШФ победи и сметките пак започнаха

Отборът на Хамбургер ШФ резервира възможностите си за оставане в Бундеслигата и през идващия сезон. “Шпорт ферайн” надделя с минималното 1:0 гостуващия Фрайбург в среща от 31-ия кръг, играна на “Фолкспаркщадион”. Победното попадение вкара Люис Холтби в 54-ата минута.

Със завоюваните 3 точки 17-ият Хамбургер събра 25 пункта и към този момент е на пет от днешния си противник, който е на мястото, осигуряващо плейоф за оставане в първа дивизия. Волфсбург и Майнц 05 също са с по 30 точки, само че някогашният тим на Тодор Неделев е с мач по-малко. До края на шампионата остават единствено три кръга. За Фрайбург това беше пета поредна загуба в шампионата.

Домакините започнаха настървено и през първите 20 минути бяха по-настоятелният тим. Въпреки това по-късно развоят на събитията се промени и Фрайбург бяха покрай това да водят в резултата на почивката. Първо в 35-ата минута Юлиан Полерсбек избави два удара при една офанзива на Фрайбург, а в 42-ата още веднъж той отрази изстрел на Нилс Петерсен на 3 метра от вратата.

Също както през първото полувреме, отборът на Хамбургер стартира по-добре втората част. Този път обаче напъните на играчите бяха възнаградени в 54-ата минута след страхотна самостоятелна демонстрация на Люис Холтби. Халфът получи топката в наказателното поле, излъга двама противникови бранители и с невъзмутим удар даде преднина на домакините.

В минутите след гола Хамбургер потърси второто попадение, а в 71-ата минута беше улеснен от Чаалар Сойюнджю, който си изкара втори жълт и надлежно червен картон за непозволено прекъсване на пробив на Филип Костич.

90'+4 Abpfiff! HEIMSIIIIIIIIIIIIEG! #nurderHSV #HSVSCF pic.twitter.com/zXiGR5tTHX
— Hamburger SV (@HSV) April 21, 2018
В идващия кръг Хамбургер гостува на различен директен съперник - Волфсбург, а Фрайбург е хазаин на последния в класирането Кьолн. След това на днешните домакини им остават дуели против Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах).

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

КАЛОЯН АНТОНОВ
Бундеслига 31 кръг, събота 21 април  Хамбургер ШФ 1:0краен резулат  Фрайбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР