Отборът на Хаас изрази сериозни притеснения за бъдещето си във

...
Отборът на Хаас изрази сериозни притеснения за бъдещето си във
Коментари Харесай

Отбор от Ф1 проплака: Ще престанем да съществуваме

Отборът на Хаас изрази съществени терзания за бъдещето си във Формула 1 през 2021 година. Според притежателя на единствения американски отбор в „ кралските гонки” – Джийн Хаас, задаващите си куп промени за въпросния сезон на процедура ще го принудят да закрие цялото начинание.

Голямото терзание на предприемача е обвързвано с това, че издържането на тима ще стане невероятно, в случай че скоро успехите не стартират да идват. Ф1 в никакъв случай не е била на ниска цена начинание, само че Хаас ще има потребност от действителни достижения, в случай че желае да се задържи там в дълготраен проект.

Отборът написа история с дебюта си през 2016 година и бързо се утвърди като отбор от средата на класирането. 2019-а обаче е донесе голям брой проблеми и слаби резултати. Към момента Хаас заема 9-ата от 10 вероятни позиции в класирането при конструкторите с едвам 26 точки на сметката си.

„ Ако това се трансформира в прекомерно тежко задължение, то просто ще престанем да съществуваме”, съобщи Джийн Хаас. „ Опасенията ни по отношение на 2021 година са, че няма значение какво тъкмо си мислят те (собствениците на Ф1 от „ Либърти Медия” и ФИА – б.р.). Колко тъкмо ще ни коства? Всеки път, когато те създадат някоя смяна, имплементирането ѝ при нас коства по 20, 30, 40 милиона $.”

„ Не стопират да повтарят, че целят да ни спестят пари, а в това време наподобяват мощно заинтригувани в това да вършат промени. Изглежда, че ще върнем презареждането с гориво (в хода на надпреварите – б.р.), тъй че ще става още по-интересно”, добави Джийн Хаас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР