Отборът на ФК Пловдив 2015 спечели футболния турнир за Купата

...
Отборът на ФК Пловдив 2015 спечели футболния турнир за Купата
Коментари Харесай

Отборът на ФК Пловдив 2015 спечели детския футболен турнир за Купата на АБФ

Отборът на ФК Пловдив 2015 завоюва футболния шампионат за Купата на Асоциацията на българските футболисти (АБФ), който се организира на стадион Пловдив в града под тепетата.

Надпреварата е част от националната стратегия "Децата и футболът " и се провежда от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), със съдействието на Българския футболен съюз и община Пловдив.

Участваха 8 тима, формирани от момчета, родени през 2010 година.

Във финала отборът на Пловдив 2015, воден от някогашния бранител на Ботев (Пд) и Марица Георги Андонов, разгроми съгражданите си от ФК Ботев 2002 с 5:0. Трети приключи Тракия 2004 (Пловдив) след победа с 5:4 след дузпи (0:0 в постоянното време) над Левски (Карлово).

В спор за 5-ото място ФК Беломорец (Асеновград) се наложи с 2:0 над Марица (Пловдив). Седмата позиция в крайното класиране зае отборът на Пълдин (Пловдив) след 3:0 против Реал (Пловдив).

Шампионите получиха Купата на АБФ от зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков. Генералният секретар на АБФ Георги Бойчев пък връчи премията за повсеместен принос към шампионата на легендата на пловдивския футбол Владимир Фатов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР