Отборът на Евертън постигна изключително драматична победа над с 2:1

...
Отборът на Евертън постигна изключително драматична победа над с 2:1
Коментари Харесай

След 2 отменени гола Ричарлисон счупи каръка, а Евертън обърна Арсенал в края!

Отборът на Евертън реализира извънредно трагична победа над с 2:1 като хазаин в конфликт от 15-ия кръг във Висшата лига.
Първите минути на " Гудисън Парк " започнаха равностойно, само че последователно домакините започнаха да стават все по-агресивни. " Карамелите " проведоха няколко рискови офанзиви, при които обаче липсваше завършващият удар.
След половин час игра Годфри настъпи несъзнателно с бутоните си Томиясу по лицето, който бе паднал на тревата. Ситуацията бе преразгледана от ВАР дали Годфри би трябвало да бъде изпъден, само че не последва сходно решение. Малко по-късно пък Йери Мина получи разтежение и бе наложително сменен.
В 44-ата минута Евертън откри резултата след гол на Ричарлисон, само че попадението бе анулирано заради засада. Само две минути по-късно Арсенал вкара. Киърън Тиърни проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Мартин Йодегор засече в мрежата на Пикфорд - 0:1!




След почивката Евертън продължи да бъде нападателен и да търси попадение във вратата на Арсенал. В 58-ата минута " карамелите " пратиха топката в мрежата на " артилеристите ", само че попадението още веднъж бе анулирано. Алан свърши страхотна работа в офанзива, подаде към Ричарлисон, който вкара, само че голът на бразилеца още веднъж бе анулиран поради засада.
В идващите минути Арсенал опита да накъса играта. В 80-ата минута обаче Евертън стигна до изравнително попадение, а Ричарлисон най-сетне съумя да вкара. Демарай Грей опита мощен удар от границата на пеналтерията, който се удари в напречния дирек. Топката се върна към игрището, където Ричарлисон с глава съумя да вкара - 1:1!


Едва след изравнителния гол Арсенал потегли в офанзива. В 84-ата минута Еди Нкетия бе доста покрай това да вкара. Футболистът на Арсенал получи центриране на далечната греда, което засече с глава, само че прати топката в страничния дирек.
В 92-ата минута Евертън се добра до цялостен поврат в мача. След бърза контраофанзива Демарай Грей овладя топката по левия фланг и влезе във вътрешността. Футболистът на " сините " си освободи пространство за пукотевица и нанесе мощен удар от отдалеченост, който рикошира в страничния дирек и се озова в мрежата на Арсенал - 2:1!


СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Евертън: Пикфорд, Коулман, Кийн, Годфри, Мина, Алан, Дукуре, Грей, Таунзенд, Гордън, Ричарлисон
Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Сака, Йодегор, Мартинели, Лаказет
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
И Евертън, и Арсенал претърпяха загуби в дербита в последния кръг, откакто " карамелите " отстъпиха на градския си противник Ливърпул с 1:4, до момента в който " топчиите " изгубиха като посетител на Манчестър Юнайтед с 2:3. За Евертън обаче това бе шесто проваляне в последните седем мача, а последната победа на отбора пристигна в края на септември против Норич.
Арсенал се показва на положително равнище, като четири от петте им загуби през този сезон пристигнаха против топ тимове - Челси, Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Срещу останалите тимове отборът реализира положителни резултати и е на седмо място в класирането с 23 пункта. При победа против Евертън отборът ще се изкачи до петото място и ще се приближи на единствено точка от четвъртия Уест Хям.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР