Отборът на Черно море Тича започна днес подготовката си за

Отборът на Черно море Тича започна днес подготовката си за ...

Черно море Тича започна с амбиции за 5-6 място.

Отборът на Черно море Тича започна днес подготовката си за новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ). До средата на септември подготовката ще е във Варна, като дотогава трябва да е окомплектован напълно боеспособен състав, коментира наставникът на варненския тим Галин Стоянов. Официално единственото ново попълнение е Николай Георгиев. С отбора тренира и Симеон Илиев, с когото към момента обаче няма подписан договор. С тима се готвят и други момчета, които са без контракт, каза Стоянов.

"До последно ще се опитаме да няма чуждестранни играчи, но спецификата на българския пазар е такава, че няколко момчета на конкретни позиции излязоха в чужбина, оставащите в България са ухажвани от отбори с много сериозни бюджети и трудно можем да се борим с това наддаване и, ако в някакъв момент се наложи да подсилим състава, можем да прибегнем до чуждестранни състезатели", поясни специалистът.

Намерението на ръководството на клуба е да направи състав, който е конкурентноспособен да се бори пето-шесто място в първенството, коментира още Стоянов. На 17 септември Черно море Тича ще играе контролна среща с Черноморец (Бургас), а на 20 и 21 септември ще участва на турнир в Плевен. Отборът ще има още няколко проверки до началото на първенството, което е на 5 октомври. Снимки: Sportal.bg

Източник: sportal.bg