Отборът на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Световно първенство

...
Отборът на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Световно първенство
Коментари Харесай

Бразилия разгроми корейците с "жого бонито"

Отборът на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Световно състезание по футбол, откакто победи Република Корея с 4:1 в мач, в който по всеобщо мнение феновете са видяли така наречен " жого бонито " (историческо определение за класическия настъпателен футбол на " селесао ", за който се твърди, че за последно сме го гледали през 80-те години, б.р.).

В спор за класиране на полуфиналите бразилците ще се изправят против вицешампиона от предходния шампионат в Русия - Хърватия, а корейците отпаднаха от шампионата.

Една от огромните звезди на Бразилия Неймар се завърна в игра след травмата, която претърпя в първия мач в Катар. Той бе в титулярния състав и означи 76-ия си гол за националния тим на родината си, доближавайки се на един от върха на именития Пеле.

Бразилците изиграха доста мощно първо полувреме и изцяло преобладаваха до почивката, вкарвайки всичките си четири попадения в мача. Винисиус Жуниор даде преднина на бразилския състав още в седмата минута на дуела на „ 974 “ в Доха откакто получи от Неймар и отблизо разстояние прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Република Корея за 1:0.

Бразилците получиха правото да изпълнят дузпа след рискова игра на У-йон Джун в 11-ата минута. Неймар бе прецизен от бялата точка и повиши на 2:0 в 13-ата минута на срещата.

Бразилия усили задатъка си в 29-ата минута, когато Тиаго Силва пусна към Ричарлисон, който със страховит удар направи резултата 3:0. Четвъртият гол във вратата на Република Корея падна седем минути по-късно. В 36-ата Лукас Пакета преодоля Сюн-Гю Ким за 4:0. 

През второто полувреме бразилците понижиха оборотите. Влезлият като запаса Сюн-Хо Пайк понижи задатъка на бразилците в 76-ата минута. Пайк се разписа след мощен удар от отдалеченост за 1:4.
По обявата работи: Владислав Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР