Отборът на Бостън Селтикс“ спечели категорично първия мач с Филаделфия

...
Отборът на Бостън Селтикс“ спечели категорично първия мач с Филаделфия
Коментари Харесай

Бостън“ поведе в полуфиналите на Изток в НБА



Отборът на „ Бостън Селтикс “ завоюва изрично първия мач с „ Филаделфия 76 “ от полуфиналите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация. Пред препълнените трибуни на " Търговско дружество Гардън " домакините се постановиха със 117:101 и поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до четири триумфа.

Въпреки отсъствието Джейлън Браун и на трайно контузените Кайри Ървинг и Гордън Хейуърд, " келтите " в нито един миг от дуела не изпитаха съществени усложнения, а за безапелационната им победа спомогна и отличната им пукотевица от тройката.

Играчите на Брад Стивънс завоюваха всяка една от четирите елементи на мача, а от далечно разстояние бяха неудържими със 17 точни стрелби от 35 опита. Най-добър в това отношение бе Тери Розиър, който самичък вкара 7 тройки и завърши срещата с 29 точки.

Крилото Джейсън Тейтъм вкара още 28 точки, като по този начин стана първият новобранец от Лари Бърд през 1980 година, който вкарва най-малко 28 точки в един мач с екипа на Бостън.

Отличен мач направи и центърът Ал Хорфорд, който осъществя 26 точки, а с 11 от пейката се включи Маркъс Смарт.

За „ Филаделфия “ доста мощен мач направи центърът Джоел Ембийд, който записа 31 точки, 13 битки и 5 асистенции против името си. Вторият мач от серията, който още веднъж ще бъде в Бостън, ще се играе на 3 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР