Отборът на Борусия Мьонхенгладбах без никаква милост прекъсна позитивната серия

...
Отборът на Борусия Мьонхенгладбах без никаква милост прекъсна позитивната серия
Коментари Харесай

Гладбах заби 3 здрави къча в зъбите на вълците

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах без никаква благосклонност прекъсна позитивната серия на Волфсбург от три следващи мача без загуба в Бундеслигата. В 31-ия кръг командата на Дитер Хекинг разруши „ вълците” с 3:0 и ги остави рискови покрай дъното в класирането.

Мачът на процедура беше решен още до почивката, когато паянтовата отбрана на гостите беше осъдена за всяка грандиозна неправилност, която позволи. В същото време „ жребчетата” запазиха някакви очаквания, че биха могли да се преборят за местата, даващи право на присъединяване в Лига Европа (5-ата и 6-ата позиции).

У дома на „ Борусия Парк” домакините не можеха да се надяват на по-добро начало. В 8-ата минута халфовете и отбраната на Волфсбург позволиха комична групова неточност, като серия от рикошети посред им отклони топката към намиращия се в наказателното поле Ларс Щиндл. Капитанът на Борусия загърби с лекост Роберт Кнохе и с прословут шут изпрати топката в близкия горен ъгъл. Изпълнението му беше дотолкоз точно, че кълбото първо се удари в страничния дирек – 1:0 за Мьонхенгладбах с 6-ия гол на Щиндл от началото на сезона.

В 29-ата минута гостите трябваше да вършат насилствена промяна, като централният защитник Джон Антъни Брукс отстъпи мястото си на Марсел Тисеранд. С тази смяна неналичието на сихрон стана още по-видна.

Така в 35-ата един дълъг пас на датчанина Яник Вестергор матира целия защитителен вал на Волфсбург. Йонас Хофман овладя технично към точката на дузпата и мигновено шутира, за злощастие право във вратаря Кун Кастеелс. Опитният Рафаел обаче бързо дотича и с обмислен изстрел от 13-ина метра матира противника - 2:0.

В 44-ата минута Мьонхенгладбах усили задатъка си поради бързата мисъл на Кристоф Крамер. Домакините получиха право на директен свободен удар наоколо до наказателното поле, а защото съдията Тобиас Щилер не бе посочил категорично, че директният свободен удар би трябвало да се извърши след сигнал, Крамер сграбчи своя късмет. Той шутира, до момента в който Кастеелс още редеше стената си и порази задачата – 3:0. Естествено, попадението беше съпроводено от митинги на футболистите в зелено-бели екипи, но Щилер го призна.

След почивката Борусия нямаше никакви компликации да направлява умерено темпото и динамичността. Домакините даже бяха на косъм да вкарат четвърти гол. В 67-ата минута Йонас Хофман направи популярен рейд от десния фланг към вратата, като развинти поредно четирима съперникови играчи. Озовал се очи в очи с вратаря Кастеелс той шутира към долния десен ъгъл, а белгийският пазач закачи леко кълбото и то се отби в страничната греда.

Във краткотрайното класиране Мьонхенгладбах заема 8-о място с 43 точки, като изостава с 3 от 6-ия Хофенхайм и 7-ия Айнтрахт Франкфурт, които са с по 46. Петият Република България Лайпциг има 47.

Волфсбург пък е 14-и с 30 точки, колкото има и 16-ият Фрайбург. Както е известно, финиширалият на 16-а позиция в Бундеслигата играе плейоф за оставане в елита.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР