Отборът на Айнтрахт Франкфурт записа много важен успех над прекия

...
Отборът на Айнтрахт Франкфурт записа много важен успех над прекия
Коментари Харесай

Айнтрахт удари РБ Лайпциг под дъжда от тенис топки

Отборът на Айнтрахт Франкфурт записа доста значим триумф над директния си съперник за местата даващи право на присъединяване в Шампионската лига следващата година. В финален мач от 23-ия кръг на Първа Бундеслига, отборът от Франкфурт се наложи с 2:1 над Република България Лайпциг. Успехът е още по-сладък за домакините, защото пристигна след цялостен поврат на резултата.

Тимът на Република България Лайпциг поведе в резултата след страхотна многоходова офанзива, която бе приключена от Жеан Кевин Аугустин. Той се оказа на точното място в наказателното поле след пас на Лаймер и с удар от към осем метра порази задачата. Аугустин даде преднина на своите в 13-ата минута на мача.

Само девет минути по-късно обаче, футболистите на Айнтрахт съумяха да изравнят посредством Чандлър. Той се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите след разиграване и безредие след центриране от корнер.

Окрилени от гола, единствено четири минути по-късно, домакините удариха още веднъж. Този път Кевин Принс Боатенг засече по отличен метод центиране отляво и направи цялостен поврат на резултата.

Втората част на срещата се забави с близо четвърт част поради митинг от страна на почитателите на домакините. Привържениците на Айнтрахт хвъриха стотици тенис топки към терена, а те трябваше да бъдат отстранени от личния състав на стадиона.

Феновете на домакините стачкуваха от обстоятелството, че мачове от Първа Бундеслига се организират в понеделник.

След подновяването на играта през втората част, футболистите на Айнтрахт съумяха да запазят нежната си преднина и да запишат извънредно значимите три точки.

Така отборът от Франкфурт се изкачи на трето място във краткотрайното класиране, до момента в който Република България Лайпциг остана пети.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР