Отборът на АСВЕЛ записа сензационна победа със 75:74 над Барселона

...
Отборът на АСВЕЛ записа сензационна победа със 75:74 над Барселона
Коментари Харесай

Де Коло смълча Палау Блауграна в последната секунда

Отборът на АСВЕЛ записа сензационна победа със 75:74 над Барселона при гостуването си в " Палау Блауграна " в среща от 12-ия кръг на Евролигата. В воин за триумфа на французите се трансформира водачът им Нандо Де Коло, който наниза победния панер за своя тим една секунда преди края на постоянното време.

По този метод АСВЕЛ постави завършек на ужасната си серия от шест следващи загуби в шампионата, като тимът на Ти Джей Паркър заема 15-ото място в класирането с баланс от 4-8. Барселона пък е на другия завършек на таблицата - пета позиция за каталунците и актив от 8-4.

Барса може да съжалява за загубата, защото отборът разполагаше с двуцифрен задатък в третата четвърт при 52:40. Баскетболистите на АСВЕЛ обаче не се отхвърлиха и обърнаха мача при започване на финалния интервал. Равностойният процес на срещата се резервира до последните моменти от дуела, като на влизане в последните 60 секунди Барселона водеше с точка при 72:71. Два сполучливи фаула на Нандо Де Коло донесоха точка актив на АСВЕЛ, след което Нико Лапровитола още веднъж приближи домакините до успеха при 74:73. Де Коло обаче имаше последната дума в мача, вкарвайки през Никола Миротич за 74:75.

Де Коло поведе колоната за спечелилите с 19 точки. Юсуфа Фал способства с дабъл-дабъл от 14 точки и 18 битки, а Паркър Джаксън-Картрайт наниза 10 точки.

Никола Миротич приключи със 17 точки и 5 битки за Барселона, Нико Лапровитола осъществя още 14 точки, а Кайл Курич вкара 13.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР