Отборът на Арсенал приема Атлетико Мадрид в големия полуфинален сблъсък

...
Отборът на Арсенал приема Атлетико Мадрид в големия полуфинален сблъсък
Коментари Харесай

На живо с Gong.bg: 10 от Атлетико удържат Арсенал

Отборът на Арсенал приема Атлетико Мадрид в огромния полуфинален конфликт от Лига Европа. Двубоят е с начален час 22,05 часа, а всичко най-интересно за него може да наблюдавате в Gong.bg.

Лига Европа е късмет за двата отбора да осмислят сезонът си, тъй че залогът в днешния дуел е изключително висок. Сблъсъкът е и последният за Арсен Венгер отпред на Арсенал в домашен мач от Европа. Както е известно французинът разгласи, че напуща клуба в края на сезона.

Венгер залага на Давид Оспина вместо Петър Чех на вратата, до момента в който Партей стартира на мястото на Габи за Атлетико.

Това е първият дуел сред двата отбора в шампионат под егидата на УЕФА.

Арсенал е клубът, отбелязал най-вече попадения в тазгодишното издание на Лига Европа – 29. Атлетико пък е спечелил 22 от последните си 26 мача в конкуренцията.

--

Мачът на „ Емиратс “ стартира двуостро, а още във втората минута пристигна и първият жътл картон в срещата. Бранителят на гостите Шиме Върсалко игра рисково против Джак Уилшър, а основният рефер не се поколеба да го декорира в жълто, макар че към момента не бяха минали и шейсет секунди от началото на срещата.

Постепенно Арсенал стартира да упражнява все по сериозен напън. Първата действителна голова опция пристигна в 6-ата минута. Дани Уелбек получи по дясното крило и центрира доста добре в наказателното поле, където Александър Лаказет бе оставен безусловно непокрит и стреля от въздуха, само че около вратата. Още в идната офанзива Лаказет бе още по-близо до разкриване на резултата, само че този път изстрелът му в глава бе избавен от Ян Облак.

В 10-ата минута пристигна и един от най-спорните моменти в срещата. Десният защитник на гостите Шиме Върсалко направи ново нарушаване в центъра на терена, този път против Александър Лаказет, а реферът Клеман Торпен самоуверено подвигна втори жълт картон на футболиста на Атлетико Мадрид. Това вбеси наставника на гостите Диего Симеоне, който реагира бурно край тъч линията. Само две минути по-късно той също бе пратен на трибуните, откакто още веднъж стачкува против решение на рефера.

От този миг нататък домакините напълно взеха самодейността и започнаха да нападат от ден на ден и все по-опасно. Дани Уелбек и Лоран Кошчелни пропуснаха превъзходни шансове. В 24-ата минута домакините имаха съществени искания за дузпа, откакто Александър Лаказет падна в наказателното поле след прикосновение с Годин. Този път обаче съдията не отсъди нарушаване, нито пък глоби нападателя на домакините за симулация.

Първата действителна опция за гол пред гостите се разкри едвам в 33-ата минута на срещата. В нея бе забъркан Антоан Гризман, който се озова на добра позиция, само че ударът му с десния крайник не представляваше компликация за Давид Оспина, който плонжира и улови.

Само четири минути по-късно гостите пропуснаха още по-чиста обстановка. След прелестен пробив на Томас Партей, топката се озова в Гризман, който този път настройки коженото кълбо на левия си крайник и стреля мощно. За благополучие на Оспина топката бе в обсега му и съумя да избие.

Последната заплаха през първото полувреме бе още веднъж за „ дюшекчиите “. Този път обаче близо до гола бе Анхел Кореа. Той получи добър пас от Гамейро, навлезе в наказателното поле, преодоля Шкодран Мустафи и стреля мощно по диагонала, само че топката мина над гредата.

--

♦♦ АКТУАЛИЗИРАЙ ♦♦
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР