Отборът на Аржентина се класира за полуфиналите от световното първенство

...
Отборът на Аржентина се класира за полуфиналите от световното първенство
Коментари Харесай

Отново драма с дузпи, Аржентина е на полуфинал

Отборът на Аржентина се класира за полуфиналите от международното състезание по футбол в Катар след победа с 4:3 над Нидерландия. В постоянното време и продълженията резултатът бе еднакъв 2:2. Съперник на Аржентина в спорт за място на финала ще е Хърватия.

Стартът на дуела беше двуостър. В първите 10 минути двата тима започнаха доста внимателно, точно поради това до по-опасно състояние пред някоя от двете порти не се доближи.

Мемфис Депай проби по дясното крило в 16-ата минута, след което центрира на втора греда, където Дензел Дъмфрис върна топката към точката за осъществяване на дузпа. Там Дейли Блинд бе надскочен и до удар не се стигна.

Лионел Меси се измъкна с дрибъл от Мартен де Роон, след което си отвори пространство и шутира в 22-ата минута, само че топката прелетя над напречната греда. Мемфис комбинира с Стивън Бергвайн, който овладя и стреля от границата на наказателното поле в 24-ата минута. Ударът му обаче не бе прецизен.

Науел Молина напредна по десния фланг в 33-ата минута, след което комбинира с Меси, който отклони за Родриго де Паул. Халфът шутира с едно допиране, само че Андриес Ноперт отрази.
Лионел Меси проби през средата на терена посредством дрибъл в 35-ата минута, селд което изведе Науел Молина, който се впусна зад тила на Дейли Блинд. Десният бек на " гаучосите " остана очи в очи с Ноперт и стреля с едно допиране, с цел да изведе своя тим напред в резултата.
В първия четвърт час на второто полувреме темпото бе по-ниско, а на Емилиано Мартинес и Андриес Ноперт не им се наложи да се намесват.
Главният рефер на дуела Антонио Матеу Лаос отсъди директен свободен удар в интерес на Аржентина в 63-ата минута. С осъществяването му се нае Лионел Меси, който стреля непосредствено във вратарския ъгъл, само че топката мина около левия непряк дирек на вратата на Нидерландия.
Десният халф-бек на Нидерландия Дензел Дъмфрис фаулира Маркус Акуня в наказателното поле в 73-ата минута, за което Антонио Матеу Лаос отсъди 11-метров углавен удар в интерес на Аржентина. Голямата звезда на " гаучосите " Лионел Меси се нае с осъществяването на дузпата и невъзмутимо я прати в левия ъгъл на вратата, с цел да удвои задатъка на своя отбор.
Отговорът на Нидерландия не закъсня. В 83-ата минута Стивън Бергхаус напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле, където на първа греда Вут Вегхорст точно прати топката с глава в противоположния ъгъл, с цел да върне интригата в дуела.

В единадесетата минута на добавеното време на срещата реферът отсъди директен свободет удар в интерес на Нидерландия. Теун Коопмайнерс се нае с осъществяването. Халфът чукна топката по земя около стената към Вут Вегхорст, който надигра Енцо Фернандес и прати топката в мрежата, след съвършено изпълнено заучено състояние.

В продълженията аржентинците бяха по-настоятелни, само че по този начин и не означиха нов гол. След това се стигна до осъществяването на дузпи, а там Аржентина завоюва с 4:3.

Нидерландия - Аржентина 4:3 (след дузпи) в постоянното време и продълженията 2:2

0:1 Науел Молина 35, 0:2 Лионел Меси 73 (д), 1:2 Воут Вегхорст 83, 2:2 Воут Вегхорст 90+10

Изпълнителите на дузпи:

0:0 Върджил ван Дайк - пропуск (спасяване на Мартинес)

0:1 Лионел Меси - гол

0:1 Стивън Бергхаус - пропуск (спасяване на Мартинес)

0:2 Леандро Паредес - гол

1:2 Теун Коопмайнерс - гол

1:3 Гонсало Монтиел - гол

2:3 Вут Вегхорст - гол

2:3 Енцо Фернандес - пропуск

3:3 Люк де Йонг - гол

3:4 Лаутаро Мартинес - гол

По обявата работи: Георги Димитров БНР подкасти: Фактор Фактор Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР