Отборът на Анадолу Ефес бе безмилостен в третия четвъртфинален мач

...
Отборът на Анадолу Ефес бе безмилостен в третия четвъртфинален мач
Коментари Харесай

Ефес помете Барселона и мечтае за Файнъл 4

Отборът на Анадолу Ефес бе безсърдечен в третия четвъртфинален мач против Барселона в Евролигата и завоюва като посетител в Испания със 102:68. По този метод турският отбор поведе с 2-1 в плейофната серия, доближавайки се към първи успех в елиминационна серия през този век, а осъществените 102 точки са най-вече за тим от Евролигата в плейофен мач от 2005 година насам. Баскетболистите на Ергин Атаман изравниха и върха на шампионата за тройки в един мач от 2000 година насам, нанизвайки цели 14.

Гостите от Истанбул постановиха волята си в “Палау Блауграна” още преди почивката, с цел да поведат с 52:39 на полувремето. Третата част се трансформира в същинска реализаторска фиеста и след 32 точки от страна на Анадолу Ефес, в това число серия от 17-0, дистанцията набъбна до 84:57 преди финалните 10 минути, а последната сирена прозвуча при 102:68 вп олза на турците.

Шейн Ларкин с 30 точки (6/7 от тройката) бе най-резултатен за спечелилите, които се нуждаят от още една победа, с цел да стигнат до Файнъл 4 на шампионата. Общо шестима играчи на Анадолу Ефес приключиха с двуцифрен точков актив, до момента в който за Барселона Адам Ханга вкара най-вече - 13 точки.

Четвъртата среща сред двата отбора е на следващия ден и още веднъж е в Барселона, а в случай че се стигне до пети мач, той ще бъде край Босфора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР