Отбор от международната щафета Пробег на мира, чиято мисия се

...
Отбор от международната щафета Пробег на мира, чиято мисия се
Коментари Харесай

Златната Мадлен Радуканова със специална мисия във Варна

Отбор от интернационалната щафета Пробег на мира, чиято задача се показва  в разпространение на посланието на мира, през днешния ден посети УМБАЛ “Света  Марина " в град Варна. Част от тима и дипломат на мира бе едно от Златните ни девойки по художествена гимнастика Мадлен Радуканова.

Посещението се реализира по самодейност на Асоциация " Докосни дъгата “ и бе придружено от няколко значими събития, провели се при спазването на всички противоепидемични ограничения. С благодарност и признателност за напъните и грижите на лекарите, тимът сложи паметна плоча в красивия парк на болничното заведение. До плочата се посади и хубав сребърен смърч - знак на единството и вечността на посланието на мир и естетика.

Проф. Силва Андонова - изпълнителен Директор на УМБАЛ Света Марина -  гр.Варна,официално одобри факела на мира и откри плочата с приветствени думи. А в посаждането на дървото участваха както от ръководството на болничното заведение,  така и специализанти.

Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване “Света Марина " е първата болница в България, която е част от плана цветята на мира. Над 1000 естествени забележителности, архитектурни обекти и значими местности са получили званието Цвете на мира. Мисията на цветята на мира е да оферират ежедневни напомняния за нашия повсеместен блян към мир.

Посещението на тима приключи в пресцентъра на болничното заведение, където Пробега на мира подари 10 картини “Джарна Кала " част от изкуството на създателя на интернационалната щафета Шри Чинмой.

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова избра днешния специфичен ден, с цел да разгласи и началото на своята персонална самодейност, наречена " Година на благодарността “, която ще започва публично на 20 януари от град Плевен.

Кампанията ще се организира през всичките 12 месеца от 2022 година, като всеки месец " златното момиче “ планува да бъде на друго място в страната, с цел да се срещне с деца и младежи, които имат потребност от поддръжка, от менторство и от добър образец.

" Аз зная какъв брой е значима даже една добра дума, казана в прецизен миг, по тази причина ще дам всичко от себе си, с цел да бъда потребна там, където е допустимо. Ще съм признателна да се срещна очи в очи с хората, които ме поддържаха и чиято обич ме изтласка към върха. Нося в сърцето си голяма признателност към всички, които ми помогнаха да стъпя на най-желания състезателен връх - заветната шампионска стълбица на олимпийските игри “, показа Мадлен.

Повече детайлности, както и график с съответните събития, следва да бъдат оповестени на формалната страница на " Година на благодарността “ във Facebook, а самодейността ще се осъществя в партньорство с Асоциация " Докосни дъгата “, издателство " СофтПрес “, Пробега на мира, УМБАЛ “Света  Марина " – Варна и Медицински университет - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР