Отбелязваме Часът на Земята с изключени светлини в целия свят,

...
Отбелязваме Часът на Земята с изключени светлини в целия свят,
Коментари Харесай

Целият свят отбеляза Часа на Земята

Отбелязваме Часът на Земята с изключени светлини в целия свят, като тазгодишното събитие акцентира връзката сред унищожаването на природата и възходящите огнища на заболявания като COVID-19, заяви Агенция Франс Прес.

В 20:30 ч. силуетите на азиатските мегаполиси от Сингапур до Хонконг потъмняха, както и забележителностите, в това число оперния спектакъл в Сидни.

 „ Независимо дали става въпрос за по-малко риби в океана и реките, изчезващи гори или по-широка загуба на биологично многообразие, нараства доказателството, че природата е в свободно рухване “, сподели Марко Ламбертини, общоприет шеф на WWF, който провежда Часът на Земята.

В Сингапур хората на брега следиха по какъв начин небостъргачите притъмняват, а в близкия парк Gardens by the Bay група статуи с футуристично изглеждащи дървета са изключили светлините си.

Часът на Земята е за „ повече от просто икономисване на сила, то е повече с цел да си напомним въздействието ни върху околната среда “, сподели Иън Тан, 18-годишен, пред Агенция Франс Прес в парка.

Но той не беше уверен, че събитието, което се организира от 2007 година, е раздвижило нещата в вярната посока.

" Един час не е задоволителен, с цел да си спомним, че изменението на климата в действителност е проблем - в действителност не виждам (на Часа на Земята) като на нещо доста значимо ", сподели той.

В Хонконг хората на наблюдателните пунктове над града гледаха по какъв начин светлините угасват по натъпканите един до различен небостъргачи, до момента в който в южнокорейската столица Сеул историческата врата Намдемун потъмня.

В Тайланд ултрапопулярният мол CentralWorld в Банкок отмерваше времето до 20:30 ч., преди външните му стъклени екрани да потъмнеят за един час - въпреки че вътре комерсиалният център наподобява работеше както нормално.

Други забележителности, които трябваше да изключат осветлението, с цел да отбележат Часа на Земята, включват Айфеловата кула, Колизеума в Рим и Бранденбургската врата в Берлин, споделят уредниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР