Отбелязваме 142 години от създаването на българските Военноморски сили. Кулминацията

...
Отбелязваме 142 години от създаването на българските Военноморски сили. Кулминацията
Коментари Харесай

Кулминация на празника по повод 142 години от създаването на ВМС

Отбелязваме 142 години от основаването на българските Военноморски сили. Кулминацията на празника беше тази заран на Морска гара Варна с церемониален обред по издигането на Военноморския байрак и присвояването на първо офицерско звание на курсантите от " Випуск 2021 ", на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ".

Екипажите на минен ловджия " Цибър ", фрегатата " Смели " и на корветите " Бодри " и " Решителни ", които през тази година сполучливо участваха в действия в непрекъснатите военноморски групи на НАТО в Средиземно море и в Черно море, бяха дебаркирали на кея на Морска гара, с цел да се трансфорат в център на тържествата. Точно в 9 часа на борда на корабите стартира ритуала по издигане на флаговете за разцветяване.

Служебният министър председател Стефан Янев поздрави курсантите от випуск 2021 на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ", които през днешния ден получиха лейтенантските си пагони.

В момента имаме един военноморски флот, който се оправя с поставените задания и една добра основа и един добър резевроар за фрагменти,за доста специалности и доста компании в морския бизнес, сподели служебният министър председател Стефан Янев.





Първенец на випуска е Васил Марков от Шумен, който е и отличник на специалността " Корабни машини и механизми за Военно-морските сили ".

За мен военната специалност е предопределение и аз извънредно доста се веселя,че ще съумея да послужвам на родината си и на българите, сподели Васил Марков.



Курсантите тази година са 17, измежду тях и три дами.

Тази година за мен мина доста сполучливо. Много достижения в региона на спорта, образованието. Спечелих премия " Студент на годината ", сподели Десислава Вълчева-мичман.

Репортер Даниела Цекова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР