От злато и шоколадови бонбони до шампанскоРобета Мецола закъсняла да

...
От злато и шоколадови бонбони до шампанскоРобета Мецола закъсняла да
Коментари Харесай

Шефката на ЕП със 142 подаръка в служебен регистър

От злато и шоколадови бонбони до шампанско
Робета Мецола закъсняла да разгласи 125 от тях

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола заявява 142 подаръка, които е получила, в обществен указател за евродепутати, в ход, който разкрива лимитираните правила за бистрота в институцията на Европейски Съюз.

Мецола, малтийски евродепутат от дясноцентристката група на Европейската национална партия, вписа получените от нея дарове в формален обществен указател, който законодателите рядко актуализират. Правейки това предходната седмица обаче, тя пропусна крайния период за евродепутатите да заявяват подаръците си във връзка със 125 от точките в нейния лист, показват наблюдаващите от “Политико ”.

От кабинета на Мецола упорстват, че нейните заявления разрушават години на секрети от страна на някогашните ръководители на Екологичен потенциал, никой от които не е стигнал до такава степен, че да разкрие обществено стотиците дарове, обсипани с тях от задгранични високопоставени лица. Нейният представител сподели, че крайният период за евродепутатите не се ползва за Мецола, защото тя е ръководител на Народното събрание, както и евродепутат, макар че нейният екип не може да уточни, че това изключение е публично посочено някъде в писмен тип.

Новината за подаръците на Мецола идва в извънредно сензитивен миг за Европейския парламент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР