От записите на ръководството на Продължаваме промяната“, показани от депутатът

...
От записите на ръководството на Продължаваме промяната“, показани от депутатът
Коментари Харесай

Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал

От записите на управлението на „ Продължаваме промяната “, показани от депутатът от партията Радостин Василев са отрязани избрани елементи от изявления на Асен Василев. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев, пред Нова тв.

„ Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са много разнообразни. За да тръгне страната и да има държавно управление, предложихме кабинет на малцинството още преди първия мандат. След това направихме отстъпка. 4-часовият ресурс всички би трябвало да го чуят, с цел да видят, че няма коалиция, няма сделки и това е тежко решение – да приемем човек от ГЕРБ, с цел да тръгне страната. На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал. Отрязани са избрани елементи от мои изявления – като това за съгласуването на службите или че би трябвало да се създадат промени в държавната администрация. Абсолютно стоя зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на гласоподавателите ”, сподели Василев.

Той уточни, че договарянията сред препоръчаният за ротационен министър председател от Политическа партия учен Николай Денков и Мария Габриел – препоръчана за министър председател от ГЕРБ-СДС, ще продължат, когато могат.

„ Властта за нас не е самоцел. Властта е, с цел да могат да се свършат потребни неща за страната – Еврозоната, Шенген, разчистване на правосъдната система ”, сподели Василев.

Според него всичко казано от записите се е знаело от гласоподавателите и от ГЕРБ.

„ Цялата мелодрама, която се пробва да се развие към това нещо, може би е за да се извади някакво преимущество в преговорния развой. Ако отстъпките са, с цел да се отмразят някакви договаряния, такива не би трябвало да има. Ако са, с цел да се направи нещо потребно за страната и те не пристъпват това, което сме дали обещание на нашите гласоподаватели, това е в ръцете на учен Денков да приказва ”, съобщи Василев.

 фотография:БГНЕС

Лично мнение на Асен Василев е, че ротацията на министър председатели не би трябвало да се промени и Мария Габриел не би трябвало да е министър председател в първите 9 месеца.

Асен Василев съобщи, че разпространилият записите Радостин Василев не е забавен.

„ Очаквах да има офанзива против това държавно управление, против опита за съставянето му. Има доста мощни ползи то да не стане ”, сподели Василев.

Василев посочи, че е очаквал да има офанзива против опита да се сформира държавно управление от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ Очаквах да има офанзива против опита за сформиране на държавно управление с ГЕРБ-СДС, тъй като има доста мощни ползи, които желаят то да не се състои. Това са ползите, които ни докараха до това да сме най-бедната страна в Европа и да не сме пълновръстен член на Европейски Съюз. Намерили са член, излязъл е запис посредством него, другояче щеше да е през някоя от жълтите медии. В България службите се занимават с интриги, не със отбрана “, разяснява той.

Василев акцентира, че България взема сама решенията за себе си.

„ Представете си компютрите на едно министерство да се употребяват като плацдарм за хакерски офанзиви и навлизане от Русия към партньорските служби. Как с тези служби се влиза в Шенген? Те не могат да заловен финансово разузнаване, милиони, изтеглени на каса. „ Наши хора “ значи хора, на които имаме доверие и те са утвърдени от партньорските служби, които е належащо изискване, записано в закона. Никой не е одобрявал нищо, става дума за координиране от сътрудниците ни от съюзите, в които участваме. Важните решения се вземат от нас и се съветват. България взема сама решения за себе си, само че водим групова политика “, безапелационен бе Василев.

Той удостовери, че Политическа партия желаят да сменят състава на всички служби в страната, както е направил президентът посредством служебното държавно управление и акцентира, че има навлизане на съветски ползи в системата ни за сигурност.

„ Има надълбоко навлизане на съветски ползи в нашата система за сигурност. В момента се организира политика на отдалечаване на България от Европейски Съюз и от НАТО. Имали сме диалози, че би трябвало да се промени закона за държавните чиновници и част от шефовете на дирекции да се сменят с политическия кабинет, освен PR-ите.  Когато някой се пробва да заобиколи закона с подправен болничен, за не си получи разпореждането по легален ред. Пералнята е правосъдната система, в случай че не се почисти тя, няма да се почисти страната “, акцентира още Василев.

Етикети: Асен Василевдумизаписи
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР