От запад облачността ще се увеличи, предимно средна и висока. На

...
От запад облачността ще се увеличи, предимно средна и висока. На
Коментари Харесай

Вторник идва с много дъжд

От запад облачността ще се усили, най-вече междинна и висока. На доста места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен и там денем ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Силен ще бъде вятърът и в планините, а тук-там в Предбалкана има нараснала възможност да духа фьон. Максималните температури ще са от към 10° тук-там в западните региони, където и преваляванията ще са по-значителни, до 17°-18° на изток. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна. Вечерта ще превали дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър. Ще е малко по-топло, с оптимални температури на въздуха 15-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и прохладно време с валежи от дъжд , по-значителни в западните региони. По най-високите върхове дъжд ът ще се примесва със сняг. Ще духа най-вече мощен, по високите и открити елементи и плевел югозападен вятър, който вечерта ще стартира да се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР