От юли 2015 г. насам Европейският фонд за стратегически инвестиции

...
От юли 2015 г. насам Европейският фонд за стратегически инвестиции
Коментари Харесай

Планът Юнкер надхвърли първоначалната цел от 315 милиарда евро инвестиции

От юли 2015 година насам Европейският фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) е мобилизирал 335 милиарда евро под формата на спомагателни вложения в целия Европейски Съюз. Планът „ Юнкер “ оказа несъмнено влияние върху стопанската система на Европейски Съюз и промени коренно метода, по който нововъведенията се финансират в Европа, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Европейската комисия и групата на Европейската капиталова банка (ЕИБ) извършиха уговорката си да активизират 315 милиарда евро за спомагателни вложения в границите на Плана за вложения за Европа — проекта „ Юнкер “. С поддръжката на бюджетна гаранция от Европейския съюз и на личните запаси, предоставени от групата на Европейска инвестиционна банка, бяха утвърдени 898 интервенции, които се чака да доведат до вложения в размер на 335 милиарда евро в 28-те страни — членки на Европейски Съюз. Това е повече от първичната цел от 315 милиарда евро, избрана през 2015 година, когато ЕФСИ бе стартиран като подпомагане за превъзмогване на дефицита на вложения вследствие на финансовата и икономическа рецесия. Очаква се 700 000 дребни и междинни сдружения да се възползват от усъвършенстван достъп до финансиране.

Предвид триумфа на ЕФСИ Европейският съвет и Европейският парламент се споразумяха предходната година за удължение на неговото деяние, както и за увеличение на потенциала му на 500 милиарда евро до края на 2020 година На 6 юни Комисията показа предлагането си за правоприемник на проекта „ Юнкер “ в идната многогодишна финансова рамка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР