От Югозападното държавно предприятие отчетоха сто процента залесяване на териториите,

...
От Югозападното държавно предприятие отчетоха сто процента залесяване на териториите,
Коментари Харесай

Напълно възстановена е унищожената при пожара през 2017 г. гора в Кресненското дефиле

От Югозападното държавно дружество регистрираха 100 % залесяване на териториите, обхванати от огромен горски пожар през 2017 година в региона на Кресненското дефиле. 

Приключи един доста сложен план, който беше финансиран от Държавен фонд „ Земеделие “, залесихме 3552 декара на територията на пожара в Кресна и Симитли, в този момент приключихме последните декари, сподели на конференция в постройката на ЮЗДП в Благоевград началникът на отдел „ Възобновяване на горите “ към предприятието. 

Директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов уточни, че залесяването на всички изгорели площи е завършило. „ Това е нашата горделивост “, добави той. 

Общо при пожара през 2017 година са наранени повече от 13 хиляди декара горски насаждения, от които шест хиляди държавни горски територии. Всички тези шест хиляди декара към този момент са залесени, част от тях по плана, финансиран от Държавна фирма „ Земеделие “, от план по стратегия „ Лайф “, както и от планове от стопанската активност на предприятието, като продължава грижата за възобновената гора, сподели за Българска телеграфна агенция Вера Станишева. 

Само за миналите четири години са залесени повече от 12 000 декара на територията на ЮЗДП, сподели още Вера Станишева. 

В момента от предприятието работят по нов план, който се финансира от Министерство на околната среда и водите по Оперативна стратегия „ Околна среда “, по който следва за една година да се извърши залесяване върху още 3 000 декара територии. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР