От японския гигант Toyota обявиха, че спират да приемат поръчки

...
От японския гигант Toyota обявиха, че спират да приемат поръчки
Коментари Харесай

Toyota спря продажбите на Land Cruiser 300 и Lexus LX

От японския колос Toyota оповестиха, че стопират да одобряват поръчки за двата огромни SUV модела, а точно Land Cruiser 300 и Lexus LX. На формалния уебсайт на компанията се появи известие, че " броят на получените поръчки доста надвишава индустриалния потенциал ". Все още не е ясно какъв брой време ще продължи ограничаването на продажбите, написа Yahoo Finance.

Времето за изчакване на някои равнища на съоръжение на Land Cruiser 300 е наближило цели 5 години .
 Toyota изпревари Volkswagen с над 1 милион продадени коли в международен мащаб
Toyota изпревари Volkswagen с над 1 милион продадени коли в международен мащаб

Автомобилния производител сложи връх в производството този месец

Въпреки голямото търсене, Toyota не увеличи цените за Land Cruiser 300. В Япония нов SUV коства сред 37 500 и 59 000 евро. В същото време обаче на пазара на използвани коли новият Land Cruiser 300 се продава за 132 200 евро. Причината е в неналичието на налични бройки при дилърите. В японската компания се пробват да се борят със спекулантите, като карат клиентите си за подпишат възбрана за препродажбата му за избран интервал от време.

Моделът LX се появи на пазара по-късно, само че премиум-марката също изпитва съществени компликации с производството. Причината е глобалниятн дефицит на чипове.

В началото на юни стана известно, че Toyota може да стартира производството на пикап, който ще бъде стъпка надолу от модела HiLux. Успехът на Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz е тласнал японците да пуснат на пазара сходен конкуентен модел, разясняват автомобилни специалисти.

Успехът точно на новия модел на Ford накара японците незабавно да помислят за основаването на своя лична версия на стилен пикап. В началото на тази година Ford беше заставен да спре да приема поръчки за Maverick заради прекомерно огромно търсене (дори преди началото на продажбите през 2021 година, Ford одобри повече от 100 хиляди поръчки за този модел).

По едно време Toyota имаше сходен модел в сегмента на по-евтините и относително дребни пикапи - приказваме за Toyota Tacoma. Въпреки това, преди няколко години той беше " преформатиран " и влезе в сегмента на междинните пикапи по американски стандарти. И в този момент Toyota не е в положение да предложи нещо забавно в сегмента на евтините пикапи, които очевидно се радват на положително търсене.

Например, моделът Toyota Tacoma в този момент коства $27 150 на американския пазар. За съпоставяне, Ford Maverick се предлага за $19,995, а Hyundai Santa Cruz ще коства $24,440.
 Toyota приготвя дребен и на ниска цена пикап
Toyota приготвя дребен и на ниска цена пикап

HiLux ще има " по-малък брат ", който да се конкурира с Ford Maverick
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР