От Volkswagen очакват новият изпълнителен директор Херберт Дийс да подобри

...
От Volkswagen очакват новият изпълнителен директор Херберт Дийс да подобри
Коментари Харесай

Новият изпълнителен директор на Volkswagen трябва да трансформира компанията

От Volkswagen чакат новият изпълнителен шеф Херберт Дийс да усъвършенства финансовите резултати на компанията

Още по тематиката
Volkswagen обмисля промяна на основния си изпълнителен шеф

Германският авто производител може да назначи на мястото на Матиас Мюлер ръководителя на едноименния си бранд Херберт Дийс
11 апр 2018
Удар по дизела – немски съд разреши градовете да не позволяват замърсяващи коли

Акциите на Volkswagen, Daimler и BMW незабавно поевтиняха след оповестяване на решението
27 фев 2018
Германският авто бранш беше ударен от скандал с опити върху хора и маймуни

Volkswafen, Daimler и BMW са финансирали проучвателен институти за опитите, в този момент се разграничават от дейностите им
30 яну 2018
BMW с рекордни продажби, само че остава след Mercedes

Двете немски компании не престават да са водачи при първокласните коли
15 яну 2018 Германският авто колос Volkswagen избра за изпълнителен шеф на компанията Херберт Дийс, който ще застане на мястото на Матиас Мюлер. Смяната е част от тактиката на Volkswagen да усъвършенства финансовите си резултати след абсурда с отделянето на повишени равнища на нездравословни излъчвания във въздуха от 2015 година От управителния съвет на групата, която създава рейсове, коли, камиони и мотоциклети под известните марки Audi, Ducati, Bentley, Porsche, Audi, Scania и Skoda, чакат Дийс да се изправи пред редица провокации, да способства за смяната на бизнес модела на компанията, което да я трансформира в най-големия производител на електрически коли и хибриди.

Автомобилният производител ще се раздели на 6 съществени бизнеса, като двете дивизии за произвеждане на камиони и рейсове ще се готвят за евентуално листване на фондовия пазар, написа Bloomberg.

В първото си изказване като изпълнителен шеф на Volkswagen в петък по време на публична конференция в централата на компанията във Волфсбург Херберт Дийс разяснява, че ще се стреми да взимат по-бързо решения и да преструктурира групата. Той изясни, че обмислят кои бизнеси да запазят, като акцентира, че всички варианти са вероятни.

Новоизбраният изпълнителен шеф на Volkswagen разяснява, че в този момент най-важната задача пред него е да се сработи с мениджмънта и чиновниците в групата, с цел да основат печеливш международен водач в сектора.

Рокадата демонстрира на вложителите, че немският централизиран промишлен колос може да се реформира. Високите разноски забавяха растежа на облагата на Volkswagen още преди абсурда с излъчванията от 2015 година Първото огромно предизвикателство пред Дийс е да реорганизира 12-те марката на компанията, като бъдат основани 6 автомобилни дивизии и звено за Китай, който е най-големият авто пазар.

До 2015 година Дийс е управител в BMW, като през същата година става шеф на едноименния бранд на Volkswagen. Анализаторите считат, че решението на борда на шефовете за промяна на върха е вярно, защото под управлението на Дийс VW удвоява облагата си.

" Дийс е човек на действието, той е най-хубавият вид за Volkswagen ", разяснява Франк Швопе, анализатор в Nord LB. Според Швопе при ръководството на Дийс немската група ще извърши сполучливо тактиката си за промяна.

От компанията потвърдиха и за други рокади. Изпълнителният шеф на Porsche - Оливър Блум, ще се причисли към борда на шефовете във Volkswagen. VOW3D Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР