От вчера е сила новото разписание за движение на влаковете

...
От вчера е сила новото разписание за движение на влаковете
Коментари Харесай

Влезе в сила новото разписание на влаковете. Бързият влак София Бургас Чайка вече ще се движи всеки ден

От през вчерашния ден е мощ новото разписание за придвижване на влаковете на БДЖ.

От " БДЖ-Пътнически транспорти " осведомиха, че в множеството райони на страната се резервира до момента настоящият график за придвижване, а за възстановяване на обслужването са усъвършенствани връзките на влаковете в съществени гари и е повишен броят на пътническите композиции по някои посоки.

През идната година ще бъде повишен размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги.

Превозът на пасажери ще се прави с общо 579 влака, от които: 14 интернационалните бързи влака (като 2 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 77 бързи влака (4, от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата), 135 пътнически влака и 353 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.

Бързият трен " Чайка " София-Бургас-София, който пътува през Подбалканската железопътна линия, към този момент ще се движи всеки ден, като ще изминава дистанцията сред столицата и морският град за по-малко от шест часа.

Движението на влаковете в секторите с максимален брой пасажери в работните дни ще се реализира на чести шпации и през 2020 година, главно по направленията София-Перник-София, София-Лакатник-София, Пловдив-Асеновград-Пловдив.

С влизането в действие на новото разписание се резервира ежедневното придвижване на директния интернационален трен от Истанбул за София, както и интернационалната връзка София- Крайова, която се реализира със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София.

През летния сезон (от юни до октомври), се възнамерява да се резервира придвижването на сезонния трен Солун-София-Солун. Влакът отпътува от София в петък и идва в Солун в събота заран, а в противоположната посока потегля от Солун в неделя вечер и идва в София в понеделник заран.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР