От Вазовските машиностроителни заводи оспорват мнението на служебния министър на

...
От Вазовските машиностроителни заводи оспорват мнението на служебния министър на
Коментари Харесай

От ВМЗ срещу министър Никола Стоянов: Дружеството е стабилно, сложихме диспенсери за вода

От Вазовските машиностроителни фабрики оспорват мнението на служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, че " икономическото положение на " ВМЗ " ЕАД е влошено и загубите на сдружението за последните два месеца са над 100 млн. лева ".

Според борда на ВМЗ-Сопот, който ръководи сдружението от началото на юни 2022 година, истината е радикално друга.
 Никола Стоянов ще обезврежда бомбите във военния бранш и държавните сдружения
Никола Стоянов ще обезврежда бомбите във военния бранш и държавните сдружения

Свиква съвета за износа на оръжие

" Дружеството регистрира облага пред Държавната консолидационна компания (ДКК) за полугодието в размер на 48 млн. лева . За съпоставяне: за първото тримесечие на същата година, във времето, в което ръководител на Съвета на шефовете на " ВМЗ " ЕАД е сегашният длъжностен министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, сдружението е завършило със загуба в размер на над 1.6 млн. лева

Наред с това, за месеците юни и юли управление е изплатило наследени остарели отговорности в размер на повече от над 35 милиона лв. . Освен тях, са изплатени и дивиденти към ДКК в размер на близо един милион лв. , она ВМЗ.
 Синдикатите във ВМЗ обезпокоени за бъдещето на завода
Синдикатите във ВМЗ обезпокоени за бъдещето на завода

Настояват за среща с Нинова, липсват визия и материали

" Ръководството на " неприятно положение с редица неизплатени отговорности и контракти, подписани без покритие . Предприеха се незабавни ограничения за обезпечаването на планови доставки и стабилизиране на индустриалния развой . В резултат на тези ограничения, единствено два месеца по-късно към този момент, се следи повишение на продуктивността на труда ", пишат от отбранителното сдружение и акцентират обществените придобивки на работещите, в това число броя на диспенсерите за вода,.

Докато някогашният началник на ВМЗ приказва за действителната активност на сдружението, от там пишат за за почнал ремонт на вентилационните системи, незабавно пазаруване на климатици за цеховете, в които има топлинна обработка на металите и температурите стават доста високи , както и еднократно финансиране на летните почивки на служащите и закупуване на кола за спешна помощ.

" Относно направеното от служебния министър Никола Стоянов изказване за изтърван миг за рационализация и привличани на нови технологии, управлението на " ВМЗ " ЕАД декларира: Не е допустимо закупуването на нови машини и асимилиране на нови технологии, при изискване, че заварихме течащи покриви на цеховете, без остъкление и извънредно неприятни условия на труд . При превалявания и снеготопене има цехове, които се наводняват и върху машините, и готовата продукция се нанасят вреди. Поради тази причина управлението предприе като първа стъпка да усъвършенства сградния фонд и изискванията на труд ", пишат от ВМЗ.

Сегашното управлението на " ВМЗ " ЕАД не е според с мнението на някогашния началник на отбранителното сдружение и сегашен министър на стопанската система за положението на компанията. " Ръководството на ВМЗ гр. Сопот ясно декларира своята позиция, че все още предприятието е устойчиво, с ритмично осъществяване на индустриалния развой и подписаните контракти ", пишат от ВМЗ-Сопот.
 Александър Михайлов: За два дни източиха от Кинтекс 800 000 лв.
Александър Михайлов: За два дни източиха от Кинтекс 800 000 лв.

Парите превеждат на офшорна компания от Дубай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР