От вътрешната кореспонденция на депутатите от временната парламентарна комисия за

...
От вътрешната кореспонденция на депутатите от временната парламентарна комисия за
Коментари Харесай

Служители на NEXO с увеличени заплати точно преди да направят дарения към ДБ

От вътрешната преписка на депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за Nexo се популяризира документ във връзка даренията за партии на компанията.

 

Според народни представители става дума за писмо на Национална агенция за приходите, пуснато в чата от народен представител от „ Възраждане “, от което се схваща, че чиновници на Nexo са дарявали и за двата последни избора на „ Демократична България “ по една и съща сума - 200 000 лева

 

Тази информация удостоверяват и данни от вътрешна инспекция на Демократична България, огласена от Христо Иванов, че през 2021 и 2022 година групировката е получила надлежно 199 999 лева и 199 993 лева

 

Заради незадоволителни инспекции на партийните дарения, направени от чиновници на Nexo, бе отхвърлен ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков, оповестява „ “.

 

Според депутати, които са се срещнали със наличието на писмото, Национална агенция за приходите са направили нови инспекции, които са открили, че единствено в месеците на тези два избора, в които са дарени общо 400 000 лева, са били повишавани заплатите на въпросните чиновници. Те са общо 15 на брой и са работили за сдружението на Nexo в България „ Ен Ди Ес “ ЕООД.

В приходите на останалите чиновници на компанията не се намерили такива нараствания на заплатите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР