От утре започна подаването на заявления за кандидатстване след седми

...
От утре започна подаването на заявления за кандидатстване след седми
Коментари Харесай

От утре се подават заявления за прием в седми клас

От на следващия ден стартира подаването на заявки за кандидатстване след седми клас в профилираните и професионалните гимназии в София. Подаването на документи е до 26 юни, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието.

Документите за присъединяване в първото класиране се попълнят онлайн на адрес https://priem.mon.bg или на книжен притежател или в училищата-гнезда.

Кандидатстването през електронната система става посредством входящ номер и неповторим за всеки възпитаник 10-цифрен код за достъп. Те са записани в служебните бележки, с които младежите се явяваха на националните външни оценения (НВО). В онлайн заявката се вписват данните на ученика, желаните учебни заведения с определените профили или специалности от специалности, подредени поредно съгласно желанията. Всяка паралелка е настрана предпочитание.

Изборът става от падащо меню. В него са включени учебните заведения с банкет след приключен седми клас с одобрените им паралелки по профили и специалности от специалности, както и кодовете им, с цел да не се позволяват неточности.

Учениците от страната подаването на документи става единствено в 48 ОУ " Йосиф Ковачев ". Работното време е от 8.00 до 18.00 часа без събота и неделя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР