От утре нидерландците, които планират да посетят ресторанти, спортни събития

...
От утре нидерландците, които планират да посетят ресторанти, спортни събития
Коментари Харесай

Задължителен здравен пропуск за посещение на ресторанти и театри в Нидерландия

От на следващия ден нидерландците, които възнамеряват да посетят заведения за хранене, спортни събития или културни обекти, ще би трябвало да покажат доказателство, че са били имунизирани или че имат отрицателен тест за ковид, или че са се възстановили от болестта.

Мярката се постанова, откакто страната отстранява условието за съблюдаване на отдалеченост от 1,5 метра. " Така ние вършим ясна стъпка в посока на общество, в което няма рестриктивни ограничения против ковид ", заяви държавното управление през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заради намаляващите инфекции и високите равнища на имунизация, държавното управление реши да анулира ограниченията за заведения за хранене, питейни заведения, магазини, театри и даже за игрища, които към този момент още веднъж могат да работят с цялостен потенциал.

От на следващия ден обаче посетителите на възраст от 13 години нагоре би трябвало да показват здравен пропуск, с цел да бъдат допускани. Тези, които не са нито имунизирани, нито са прекарали болестта, могат да се тестват гратис в локални центрове.

Новото предписание провокира полемики в страната. Собствениците на заведения за хранене в няколко града оповестиха, че няма да ревизират за пропуските, базирайки се на дефицит на личен състав и на боязън от експанзия и закани от страна на гости.

Антиваксърите оповестиха митинги, които ще се проведат на следващия ден в Хага.

Според изследване, поръчано от управляващите, към една трета от популацията има вяра, че това предписание лимитира свободата им прекомерно доста.

Тези, които поддържат ограниченията, обаче са 30%.

Вече бяха анулирани някои ограничавания за учебни заведения и университети, както и условието за носене на маски, които остават наложителни при пътешестване с градския превоз. Нощните клубове към момента би трябвало да затварят в среднощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР