От утре – 28 май, се ограничава движението в платното

...
От утре – 28 май, се ограничава движението в платното
Коментари Харесай

Утре започва ремонтът в платното за София на виадукта при 19-ти км на АМ „Хемус“

От на следващия ден – 28 май, се лимитира придвижването в платното за София на виадукта край с. Потоп, при 19-ти км на автомагистрала „ Хемус “. Трафикът в сектора от 18-ти до 20-ти км ще се реализира в двете посоки в напълно обновеното платно за Варна.

Спирането на придвижването е заради ремонт на връхната структура на оборудването в посока столицата и привеждането й в сходство със актуалните противоземетръсни условия. Ще бъдат рехабилитирани гредите и пътната плоча, ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка, с построяването на нов отводнителен колектор ще се възвърне естественото отводняване на оборудването.

За облекчение на трафика всеки петък в пиковите часове в региона на 19-ти км ще има две ленти за Варна и една за София. В неделя ще има две ленти за София и една за Варна.

Реверсивно придвижване ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти за Варна ще бъдат в последния работен ден, а за столицата – в последния почивен ден.

Скоростта на придвижване в сектора е до 50 км/ч. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално, със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването. Ремонтите са наложителни и би трябвало да бъдат направени, с цел да се пътува по-късно доста по-безопасно и комфортно по актуализирани пътни сектори.

Виадуктът при 19-ти км на Автомагистрала “Хемус” е с дължина 525 м. В употреба е от 1975 година и оттогава не е главно ремонтиран. През предходната година бяха осъществени ремонтни действия на горното и долното строене на оборудването.

Беше отстранена напълно остарялата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери. Пътноподдържащото сдружение „ Автомагистрали “ ще работи мобилизирано, с цел да може при удобни метеорологични условия ремонтните действия в посока София да приключат до края на тази година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР