От утре, 01.03.2021 г., Областните дирекции по безопасност на храните

...
От утре, 01.03.2021 г., Областните дирекции по безопасност на храните
Коментари Харесай

Започват проверки на състоянието на пчелните семейства

От на следващия ден, 01.03.2021 година, Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ) стартират инспекции в цялата страна на здравословното положение на пчелните фамилии и тяхната регистрация.
Целта на контрола, който ще се прави от формалните ветеринарни лекари (ОВЛ), е да се наблюдава общото здравословно положение на отглежданите пчелни фамилии, броя на отпадналите такива и аргументите за това, броя на заявените и отглежданите все още на инспекцията пчелни фамилии, както и съществуването на витални пчелни фамилии в кошерите.
Проверките на ОВЛ не анулират и няма да попречват годишните пролетни профилактични прегледи на пчелните фамилии в България по Програмата за контрол и надзор на заболяванията по пчелите. Те ще се организират, според програмата, от началото на месец април 2021 година.
БАБХ припомня, че също от 01.03.2021 година, според промените в Наредба № 13 за ограниченията за запазване на пчелите и пчелните фамилии от отравяне и методите за осъществяване на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни действия, земеделските производители ще известяват пчеларите за идни третирания само през електронната платформа ЕПОРД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР