От управляващата партия настояха Ерменков да се оттегли от поста

...
От управляващата партия настояха Ерменков да се оттегли от поста
Коментари Харесай

Прокуратурата Погна Таско Ерменков За Чудовищния Скандал С Водата В София! Ето Какво Го Чака!

От ръководещата партия настояха Ерменков да се отдръпна от поста си поради оповестената от него информация във Facebook, че водата в София е отровена, която се оказа подправена вест.

" Главният прокурор изпрати този сигнал за осъществяване на инспекция на способената прокуратура - Софийска градска прокуратура. Доколкото в сигнала се твърди, че действието на Таско Ерменков по издание на изказване в профила си, че водата в София е отровна или инфектирана и по тази причина съществува голяма заплаха за живота и здравето на хората на София, сочи вероятно на закононарушение по член 326 от Наказателния кодекс ", посочи Арнаудова.

Чл. 326 от Наказателен кодекс гласи, че който предава по радио, телефон, или различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, се санкционира с отнемане от независимост до две години. Ако от действието са настъпили обилни нездравословни последствия, то наказването е отнемане от независимост до 5 година

Депутатският имунитет не пречи да се прави инспекция, изясни представителят на основния прокурор.

„ Доколкото обаче в самия сигнал е посочено, че е допустимо да е осъществено и закононарушение по член 108а, алинея 1 и това е тероризъм, при положение, че данните, които събере Софийска градска прокуратура, потвърдят това изказване от народните представители, преписката ще се изпрати в Специализираната прокуратура, която пък е способена да ревизира сигнали за тероризъм “, сподели още Румяна Арнаудова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР